вівторок, 23 листопада 2010 14:15

Янукович дав митрополиту Володимиру орден

Янукович дав митрополиту Володимиру орден

Президент України Віктор Янукович привітав предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Володимира (Сабодана Віктора Маркіяновича) з 75-річчям і нагородив його орденом Свободи.

Текст відповідного указу оприлюднено на офіційному сайті Президента.

Предстоятель УПЦ нагороджений "за видатні особисті заслуги в утвердженні миру та суспільної злагоди, багаторічну подвижницьку діяльність з відродження духовності та національно-культурної самобутності українського народу".

Також Президент привітав митрополита Київського і всієї України Володимира з 75-річним ювілеєм.

"Усе Ваше життя присвячене ревному служінню Господові, Церкві і нашому боголюбивому народу. У Вашій особі Українська православна церква має мудрого предстоятеля і вченого-богослова, невтомного проповідника, наставника і доброго пастиря священика і мирян, всебічно обдаровану й освічену людину ", - зазначив у привітанні Президент.

Януковича зазначив, що високо цінує діяльність архіпастиря митрополита Володимира, спрямовану на розвиток українського православ'я, а також зусилля, "покладені на досягнення міжконфесійного миру та злагоди в суспільстві".

Також Президент побажав митрополиту Київському і всієї України міцного здоров'я, духовної радості, довгих років життя на благо Церкви Божої, Батьківщини і народу України.

Як повідомлялося, сьогодні, 23 листопада, митрополиту Володимиру виповнюється 75 років. Привітати його прибув глава Російської православної церкви, патріарх Кирило.

Зараз ви читаєте новину «Янукович дав митрополиту Володимиру орден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути