Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 14:03

Ані Лорак - серед фаворитів фіналу цьогорічного "Євробачення" (ФОТО)
10

В Белграді оголосили учасників фіналу конкурсу "Євробачення".Серед переможців півфіналу і представниця України Ані Лорак. У фіналі вона заспіває пісню "Шейді Лейді" – виступи Лорак вже підкорили місцеву публіку та світову пресу, що висвітлює конкурсні події. Згідно журналістського тоталізатора, Ані на другому місці. Фінал "Євробачення" у суботу ввечері. Про підготовку до цьогорічного "Євробачення" – з Белграда наш спеціальний кореспондент Надія Дерманська.

Тепер вона у Сербії - національна героїня, а кожна її поява на людях - новина номер один. "Євробачення" своїй країні минулого року принесла Марія Шерифович із піснею "Молитва". Тоді перемогу Сербії, яка має на своїй території неврегульований конфлікт у Косово, західні медіа охрестили кроком політичним. Однак, згодом це назвали вдалим збігом обставин – адже талант Шерифович – поза сумнівом. Для Сербії співачка зробила більше аніж політики, ЗМІ та туристичні організації – привернула увагу.

Марія Шерифович, переможниця "Євробачення" у 2007 році: "Безперечно моя перемога була безцінним даром для Сербії. Адже до сьогодні моя країна не приймала таких величних заходів як цей".

Цьогорічний конкурс став рекордним – у ньому беруть участь 43 країни. Мабуть тому "Євробачення" у Белграді проходить під гаслом "Злиття звуку", а для відбору учасників до фіналу проводять не один, а цілих два півфінали. "Все більше більше і більше" - тіньове гасло конкурсу. Керівництво "Євробачення" розробляє план пісенного домінування на планеті.

Сванте Стокселіус, виконавчий директор "Євробачення": "Телеверсія нашого конкурсу унікальна – ії одночасно дивляться понад сто мільйонів людей. А оскільки країн-учасниць стає більше, то й глядачів більшає. Зараз ми проводимо переговори про трансляцію конкурсу в майбутньому в Азії, Африці та Америці".

Конкурсантка від України – Ані Лорак зі своєю командою у Белграді вже кілька тижнів. Сюди, за її ж словами, вона приїхала вже у статусі фаворита конкурсу. Співачка вже здобула симпатії місцевих, а журналісти стають в чергу за інтерв"ю, які конкурсантка від України дає гарною англійською. Паралельно вивчаючи сербську.

Ані Лорак, учасниця "Євробачення" від України: "Ми не розуміємо мови, "ну хвала лепу", хвала - це як "хвалити", ну -значить це типу "я вам дякую". Навіть інтуїтивно, коли я чую сербську мову, то розумію окремі слова".

У величезному комплексі "Белград арена" тривають останні приготування до фіналу "Євробачення". Щасливець отримає трофей – спеціально розроблений для цьогорічного конкурсу кришталевий мікрофон, а його країна – рік уваги всієї Європи.

"Євробачення" залишає стару Європу. Раніше конкурс проходив у Британії чи Франції, тепер от у Сербії. До того в Україні і Туреччині. Європа розширюється. Поки – пісенно, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак - серед фаворитів фіналу цьогорічного "Євробачення" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути