вівторок, 09 березня 2021 15:38

Англійська має обов'язково стати другою мовою в Україні - секретар РНБО

Англійська має обов'язково стати другою мовою в Україні - секретар РНБО
За словами Данілова, знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності держави. Фото: pixabay.com

У гібридній війні з російським агресором Україні варто активніше використовувати англійську мову. Багато політиків та президентів "загравали" з російською мовою, продовжуючи "копати під себе яму".

Тепер держава агресор на 100% використовує у війні мовне питання, заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час виступу на форумі "Україна 30. Культура, медіа, туризм".

"Англійська мова має бути обов'язково 2-ю мовою в країні. Для того, аби ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких сьогодні потерпаємо з боку РФ. Коли вдасться налаштувати суспільство на англомовні видання, тоді питання, яке стоїть на порядку денному - лінгвістичної війни, яку веде Росія, - може поступово зникнути", - сказав він.

За словами Данілова, знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності держави, вона "має бути використовувана з дитячого садочка та школи". Поки що в Україні багато людей, які вчать англійську, але мало тих, хто справді її знають та користуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англійська онлайн: чим віртуальні заняття відрізняються від звичайних?

У лютому в 10 містах України запрацювала всеукраїнська мережа культурно-освітніх просторів "Гончаренко центр". Тут усі охочі зможуть безкоштовно вивчати англійську мову, готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання, пройти курс фінансової грамотності та профорієнтації. Головна мета центрів – зробити освіту доступнішою для кожного українця, незалежно від його віку та місця проживання.

Зараз ви читаєте новину «Англійська має обов'язково стати другою мовою в Україні - секретар РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути