четвер, 11 жовтня 2007 12:05

Аналіз ДНК підтвердив родинні зв"язки солдата-українця, похованого в Таллінні, і його родичів

Проведена в Естонії генетична експертиза підтвердила родинні зв"язки похованого в Таллінні на пагорбі Тинісмяги старшого сержанта Степана Хапікало і його родичів з України. Як повідомила в четвер прес-секретар МЗС Естонії Маріанн Судаков, "контрольна експертиза ДНК підтвердила проведену раніше в Україні експертизу про родинні зв"язки Степана Хапікало і його родичів із Полтави Володимира Хапікало і Наталії Ознайко".

За її словами, в четвер у першій половині дня останки Хапікало будуть передані родичам для перепоховання в Україні. Як очікується, вони будуть відправлені в Україну в п"ятницю.

Як повідомив раніше в Києві прес-секретар МЗС України Андрій Дешиця, останки Хапікало перепоховаютьу Полтаві на Алеї Слави.

Згідно довідці міністерства оборони Естонії, старший сержант Хапікало воював у 26 полку важких танків, що належав до 152 танкової бригади. 22 вересня 1944 року біля хутора Пенінги бригада з"єдналася з авангардом Естонського стрілецького корпусу, щоб разом увійти до Таллінну.

За даними головного управління кадрів міністерства оборони СРСР, Хапікало помер 27 вересня в результаті хвороби і був похований у Братській могилі на Тинісмяги.

У кінці квітня на початку травня нинішнього року за наказом уряду Естонії останки похованих у Братській могилі 12 радянських солдатів були викопані.

Останки Хапікало не були перенесені в Братську могилу на Військовому кладовищі, оскільки в Естонії чекали результатів експертизи ДНК і можливого перепоховання солдата в Україні, пише Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Аналіз ДНК підтвердив родинні зв"язки солдата-українця, похованого в Таллінні, і його родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути