понеділок, 13 квітня 2009 17:01

Анаконда проковтнула 2-метрового каймана (ФОТО)

Крокодили не завжди виходять переможцями з сутички. Іноді вони самі можуть стати їжею, наприклад, для гігантських змій. Один з таких випадків стався недалеко від міста Лос Ланос у Венесуелі, де двометровий кайман був атакований гігантською зеленою анакондою.

Кайман був задушений, а потім проковтнутий змією. Завдяки особливій будові щелеп анаконда здатна заковтувати тварин, які набагато товщі за неї. Сутички між анакондою і кайманом були підтверджені документально і раніше, проте часто переможцем з них виходив кайман.

Довідка від Gazeta.ua

Анаконда - південноамериканська змія, належить до родини пітонів і боа. Одна з найбільших змій, розміром до 9 м; водиться поруч з водою, де вона лежить, чекаючи птахів і тварин, якими харчується. Анаконда не отруйна, вона убиває жертву, обвиваючись навколо неї і стискаючи, поки та не задихнеться.

Кайман - рід плазунів сімейства алігаторів. Від інших алігаторів відрізняються наявністю кісткового черевного панцира. У перекладі з іспанської "кайман" позначає "алігатор, крокодил". Відомі три види кайманів, які поширені в Центральній і Південній Америці.

Metro.co.uk, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Анаконда проковтнула 2-метрового каймана (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути