понеділок, 21 березня 2016 16:27

Amnesty International вимагає повторного розслідування справи Савченко

Amnesty International вимагає повторного розслідування справи Савченко
Фото: patrioty.org.ua

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє про необхідність повторного розгляду справи українки Надії Савченко.

Про це повідомила прес-секретар Amnesty International в Україні Марія Гур'єва.

"Під час судового розгляду справи Надії Савченко була здійснена низка достатньо сумнівних процедур та рішень головуючого судді, які свідчать, з яким очевидним презирством до процедури судочинства ставився суд. Через це ми вимагаємо повторного розслідування справи, у якому буде дотримано стандартів справедливого судочинства, міжнародних норм.

За умови повторного розгляду, Надії Савченко має бути надана можливість довести свою невинуватість", - зазначила Гур'єва.

За її словами, Amnesty International не займається військовими справами, тому у справі Савченко може констатувати лише порушення під час судового засідання. Хоча в організації вбачають політичну складову у процесі суду над українкою.

"Якщо суд буде без порушень, не політизованим, якщо будуть розглянуті належним чином усі докази, то і Надія Савченко, і ті журналісти, які загинули, отримають можливість на правосуддя", - наголосила Гур'єва.

Метою такої заяви речниця організації назвала тиск на міжнародну спільноту та уряд Росії, щоб домогтися чесного суду і "не дозволити справі завершитися цим несправедливим рішенням".

Нагадаємо, сьогодні суд у Донецьку Ростовської області почав оголошувати вирок Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у причетності до загибелі двох російських журналістів під Луганськом влітку 2014 року. Оголошення рішення займе два дні – 21 і 22 березня.

Зараз ви читаєте новину «Amnesty International вимагає повторного розслідування справи Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути