понеділок, 14 березня 2011 19:33

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Американські моряки в Японії за годину отримали місячну дозу радіації

Американські моряки в Японії за годину отримали місячну дозу радіації

17 моряків з екіпажу гелікоптера з борту авіаносця ВМС США "Рональд Рейган" під час виконання рятувальної місії в зруйнованій цунамі Японії отримали радіаційне опромінення.

Як показала перевірка, моряки протягом години отримали місячну дозу радіації. Однак при цьому на флоті запевнили, що цей рівень "незначний" і радіації вдалося позбутися.

За даними американських ЗМІ, авіаносець "Рональд Рейган", який знаходиться в 160 км від східного узбережжя Японії, пройшов через радіоактивну хмару з уражених реакторів японської АЕС.

Тим часом 7-й флот ВМС США вже відвів кораблі від пошкодженої АЕС "Фукусіма-1" після виявлення в тому районі невисокого радіоактивного забруднення.

Кораблі були направлені для надання допомоги Японії після руйнівного землетрусу і цунамі.

За невтішними прогнозами, кількість жертв стихійного лиха в Японії може перевищити 10 тисяч осіб. Офіційно уже підтверджена загибель приблизно 5 тисяч людей.

Після землетрусу в Японії сталося щонайменше два вибухи водню на атомній станції в префектурі Фукусіма. Налякані японці заговорили про "другий Чорнобиль", але ситуацію вдається утримувати під контролем, поки цілий сам реактор. Його охолоджують в аварійному режимі - морською водою, але гарантувати безпеку в умовах, коли підземні поштовхи йдуть один за іншим, ніхто не береться.

Зараз ви читаєте новину «Американські моряки в Японії за годину отримали місячну дозу радіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути