середа, 02 грудня 2015 13:17

Американські лікарі прооперують 40 дітей у Львові

Американські лікарі прооперують 40 дітей у Львові
Геннадій Фузайлов. Фото: Голос Америки

6 грудня команда американських медиків приїде до Львова, щоб обстежити 140 дітей з усієї України. Про це "Голосу Америки" розповів ініціатор поїздки педіатр із бостонської лікарні Shriners Геннадій Фузайлов. Він відомий тим, що 10 років тому взявся рятувати від опіків Настю Овчар, яка винесла з палаючого будинку молодшу сестру.

Команда з 6 американських лікарів - дитячих анестезіологів, фахівців з інтенсивної терапії, дитячої та пластичної хірургії - працюватиме у Львівській дитячій обласній лікарні тиждень. Обстежать пацієнтів із різних регіонів України, включно з дітьми із зони АТО, а також з Росії та Білорусі. З чотирьох операційних обласної лікарні американські фахівці проводитимуть операції одразу в трьох. Для цього Міністерство охорони здоров'я видало наказ.

"Протягом тижня ми оглянемо 140 дітей, плюс проведемо 40 операцій за чотири дні, кожна буде тривати 2-2,5 години. Охочих пройти огляд було набагато більше – близько 350. Однак, цього разу обстежити усіх не вдасться просто фізично. Ці пацієнти будуть першими серед тих, кого приймемо наступного року, коли приїдемо з такою ж місією знов", - розповів Геннадій Фузайлов.

Біля кожного американського лікаря буде український асистент. Працюватимуть за американським графіком: із сьомої ранку до п'ятої вечора – операції, після шостої – огляд і планування на наступний день.

Аби мати змогу оперувати, лікар заздалегідь відправив півтори тонни медикаментів та хірургічних інструментів до України. Зібрати необхідне допомогли американські лікарні. Вийшло 55 ящиків. За доставку у Львів заплатив Союз українок Америки.

"Лише знеболювальне буде українське, – розповідає лікар.– Бо законодавство забороняє нам пересилку будь-яких наркотичних речовин через кордон".

Геннадій Фузайлов планує привезти до Бостона від 10 до 20 дітей, які потребують кількох операцій після опіків та тривалої реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Американські лікарі прооперують 40 дітей у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути