вівторок, 11 вересня 2007 12:30

Американські хіміки навчилися спалювати воду (ФОТО)

 

Хіміки з Пенсільванського державного університету підтвердили, що інженерові Джону Канзіусу дійсно вдалося створити апарат, що дає змогу спалювати солону воду.


Доктор Растум Рой, відомий фахівець з науки  про матеріали, високо оцінив винахід Канзіуса і назвав його "найзначнішим відкриттям в науці про воду за останні сто років".

У апараті Канзіуса вода піддається дії радіохвиль, які ослабляють зв"язки між її компонентами і вивільняють водень. За наявності іскри водень загорається і горить рівним полум"ям, температура якого, як показують експерименти, може перевищувати 1600 градусів Цельсія. Канзіус наголошує, що процес вивільнення водню не є формою електролізу, має місце інше явище.

Воду не треба піддавати ніякому спеціальному очищенню, годиться будь-яка солона вода (хоча різна солоність і різні додатково розчинені речовини впливають на температуру і забарвлення полум"я), зокрема узята безпосередньо з моря.

Якщо експерименти підтвердять, що апарат Канзіуса енергетично вигідний (отримувана енергія перевищує енергію, що витрачається на генерацію радіохвиль) і може використовуватися для приведення в дію досить важкої техніки, наприклад, автомобілів, то це відкриває великі перспективи перед паливною галуззю. Солона вода доступна майже в будь-якому регіоні Землі практично в необмеженій кількості, для навколишнього середовища апарат нешкідливий: відходом виробництва є знову ж таки вода.

Канзіус зробив своє відкриття випадково. Шістдесяттрьохрічний  пенсіонер прагнув (і продовжує прагнути) знайти альтернативу хіміотерапії: спосіб знищувати ракові клітини за допомогою радіохвиль. Коли він показував дію свого апарату колегам, хтось побачив осад на дні пробірки і порадив спробувати застосувати апарат для опріснення води. Канзіус послухався, і в ході експерименту вода несподівано спалахнула від випадкової іскри.

Канзіус вже подав заявку на патент: використання солоної води у якості альтернативного палива, повідомляє Pittsburgh Post-Gazette.

Зараз ви читаєте новину «Американські хіміки навчилися спалювати воду (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути