пʼятниця, 16 березня 2012 10:40

Американці визнали Україну "раєм для хакерів"

Американці визнали Україну "раєм для хакерів"

Американський журнал Computerworld присвятив велику статтю Україні, яку автор статті Тейлор Армердінг називає "раєм для хакерів" і зазначає, що українські кіберзлочинці добре відомі в світі і становлять загрозу для багатьох країн.

Найбільшою помилкою нещодавно заарештованих членів хакерської групи LulzSec стало те, що вони займалися злочинною діяльністю на території США і країн Європи.

В Україні, пише Армердінг, їм би не довелося побоюватися за свою свободу. Яскравий приклад тому - заарештовані в 2010 році українські хакери, які за допомогою хробака Conficker вкрали 72 мільйони доларів з банківських рахунків в США. За океаном зловмисникам загрожує до 6 років ув'язнення, але українська влада випустила їх на волю через кілька місяців, а слідство у справі ведеться досі.

Таке роздолля для хакерів пояснюють відсутністю законодавства та сучасних правозастосовних практик при боротьбі з кіберзлочинністю. Однак, на думку незалежних експертів, проблема набагато глибша і небезпечніша.

За словами цитованого в статті колишнього співробітника Washington Post і автора блога KrebsonSecurity.com Брайана Кребса, єдине, що заважає результативною боротьбі з кіберзлочинністю - відсутність дієздатної правоохоронної системи, яка б також вселяла довіру до себе.

Крім того, уряд часто непослідовний в своїй боротьбі з кіберзлочинністю (прикладом може служити недавній скандал з файлообмінником EX.ua), в країні нерідкі факти вибіркового правосуддя і існує можливість підкупу посадових осіб.

Однак, підсумовує автор статті в американському журналі, головною проблемою України є бідність, тому інвестиції в економіку, ймовірно, виявляться більш ефективними, ніж спроби кримінального переслідування хакерів. Тоді талановиті програмісти отримають законні можливості добре заробляти, не зв'язуючись із сумнівними проектами.

Зараз ви читаєте новину «Американці визнали Україну "раєм для хакерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути