середа, 24 грудня 2008 16:13

Американці назвали найгіршого політика року

Більшість американців вважають найгіршим політиком 2008 року губернатора штату Ілінойс Роду Благоєвіча. Такі опубліковані в середу результати опитування CNN і OpinionResearchCorporation.

Благоєвіч - головний фігурант гучного скандалу, що почався в грудні, губернаторові пред"явлені офіційні звинувачення в корупції. Найгіршим політиком його визнали 56 відсотків опитаних. Друге місце - 23 відсотки - дісталися колишньому колезі Благоєвіча з штату Нью-Йорк Еліоту Спітцеру. У березні з"ясувалося, що Спітцер користувався послугами повій, і йому довелося піти з губернаторського поста.

На третьому місці однопартієць Благоєвіча і Спітцера - учасник президентських праймеріз Демкоратіичної партії Джон Едвардс, його вибрали 19 відсотків опитаних. У серпні Едвардс вимушений був визнати, що нехтував подружніми узами і мав роман із співробітницею свого політичного штабу Ріель Хантер (RielleHunter).

Як пояснив директор департаменту соціологічних досліджень CNN Китінг Холланд (KeatingHolland), "лідерство" Благоєвіча в списку частково пов"язане з тим, що скандал навколо нього почався зовсім недавно. З іншого боку, Холланд відзначає, що американці зазвичай з великим обуренням відносяться до корупції, а не до сексуальних скандалів на зразок тих, в яких були замішані Спітцер і Едвардс.

Зараз ви читаєте новину «Американці назвали найгіршого політика року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути