Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2016 14:27

Алла Журавель представила літню колекцію з національними розписами
26

Фото: Андрій Шматов

"Хотіли взяти за моделей саме людей із життя. Одяг же носять звичайні жінки", - говорить 28-річна українська дизайнерка Алла Журавель. 8 квітня вона презентувала нову колекцію літнього жіночого одягу торгової марки "ZHURAVEL'" у Києві.

Запрошені швидко зайняли свої місця у залі. На кожному стільці організатори залишили для гостей солодкий подарунок у вигляді шоколадної сукні. Серед запрошених переважно постійні клієнти дизайнерки, родичі, друзі. Одним із гостей був колишній депутат Росії Ілля Пономарьов. У жовтні минулого року Держдума РФ дала згоду на його арешт.

Доріжкою для моделей стало біле полотно з кольоровими слідами від ніг. Показ відкрила співачка Solomia (справжнє ім'я - Олена Карпенко. - Gazeta.ua). Заспівала народні пісні під музичний супровід бандуриста Ярослава Джуся.

"Тканини розписані вручну, - розповідає Алла Журавель про сукні після показу. У руках тримає букет квітів. - Спочатку це були лише білі полотна. Протягом трьох місяців їх розписували, зшивали. Моделями у нас були не професійні моделі. Всі дівчата з творчого світу".

Моделями стали журналістки, письменниці, співачки, рукодільниці.

"Працювати легше все-таки з професійними моделями, - продовжує дизайнерка. - Адже наші творчі дівчата дуже живі. У них свої емоції. Кожна хоче бути гарною, неповторною. Декому, можливо, сукня колеги більше подобається, ніж власна. Це добре. Бо професійним моделям абсолютно байдуже, у що їх вдягнули, що їм намалювали".

Колекція побудована на основі українських автентичних орнаментів. Одяг розписаний у різних техніках батик - класичному, вільному розписі, сольовій техніці та ін. Особливістю суконь стали нетрадиційні для орнаментів кольори. Кожен виріб розписаний ексклюзивно.

"Із захватом погодилася побути моделлю, - коментує 38-річна Валентина Захабура, дитяча письменниця. - Ніколи не брала участі в подібних заходах. Це дівчача мрія - походити по подіуму. Перед виходом дуже хвилювалася. Як і всі дівчата. Постійно хтось бідкався: "ой, я забула повернутися", "я не в той бік пішла". Зрештою, ніхто ж не сподівався, що ми будемо ідеальними. Намагалися просто отримати від цього задоволення".

"Дізналася про показ через подругу, яка працює з Аллою Журавель, - говорить одна із моделей Наталя Гривняк, 28 років, журналістка, продюсер. - Мені подобається моя сукня. Комфортно у ній себе почуваю. Зроблена з дуже якісної тканини. Також подобаються яскраві кольори. Чимось стиль схожий на хіпі. Такий собі hippie Ukrainian style".

На завершенні показу зіграла група "Шпилясті кобзарі".

"Дуже гарна колекція. Національний стиль вдало поєднані з елегантністю. Найбільше сподобалися наші дівчата. На них все симпатично виглядає. Тим більше такі красиві сукні. Запам'ятався жовтий сарафан з чорними квітами", - говорить Ольга, 28 років.

Запрошення на показ можна було замовити у організаторів за 50 грн. Отримані кошти зібрали на допомогу сім'ї загиблої стилістки Катерини Положай.

Зараз ви читаєте новину «Алла Журавель представила літню колекцію з національними розписами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути