Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 15:25

Альберту Гору вручили Нобелівську премію миру

Альберту Гору вручили Нобелівську премію миру

Сьогодні в Осло вручили Нобелівські премії миру. Лауреатами стали Альберт Гор і Міжурядова група експертів по зміні клімату (МГЕЗК), яку представляв її голова Раджендра Пачаурі. Пряму трансляцію церемонії вручення вів сайт Нобелівського фонду.

Церемонія відбулася в міській ратуші Осло - як завжди, 10 грудня, в день смерті Альфреда Нобеля. Гроші були поділені між лауреатами порівну, кожен отримав золоту Нобелівську медаль і диплом, підтверджуючий присудження премії.

Колишній віце-президент США Альберт Гор і МГЕЗК отримали премію "за зусилля з придбання і розповсюдження знань про викликані людиною зміни клімату, а також по закладанню основ, необхідних для протидії таким змінам".

Вступну лекцію прочитав голова норвезького Нобелівського комітету Уле Данбольт Мйос, який, серед іншого, пояснив, чому премія миру присуджена саме за боротьбу з глобальним потепленням. Міжнаціональні війни, відзначив Мйос, стають, все більш рідкісними, але цього не можна сказати про внутрішньонаціональні конфлікти та інші небезпеки, які загрожують людині: голод, хвороби, стихійні лиха. Погіршення умов для життя або стихійні лиха, викликані глобальним потепленням, можуть привести, наприклад, до масового переселення біженців і, як наслідок, політичної та економічної напруги в деяких країнах або між ними. Дії по запобіганню цьому заслуговують премії миру. Після Мйоса з лекціями виступили лауреати.

Решта Нобелівських премій буде вручена в понеділок увечері в Стокгольмі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Альберту Гору вручили Нобелівську премію миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути