пʼятниця, 21 серпня 2009 11:07

Актор Семен Фарада помер в московській лікарні

У одній з московських лікарень після важкої тривалої хвороби помер видатний артист театру і кіно Семен Фарада.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на Гільдію акторів кіно.

Семену Львовичу Фараді, геніальному виконавцеві характерних ролей, який знявся в декількох десятках фільмів і працював в Театрі на Таганці в найбільш зоряні його часи, було 76 років.

На початку серпня 2009 року Фарада був госпіталізований із запаленням легенів.

Останні дев"ять років Семен Фарада, відомий мільйонам глядачів за фільмами "Чародеи", "Гардемарины, вперед!", "Человек с бульвара Капуцинов", "Тот самый Мюнхгаузен" тощо, не знімається в кіно.

У 2000 році актор, який багато років жив зі штучним клапаном в серці, переніс обширний інсульт, що призвів до порушення мови. Через півтора року артист зламав шийку стегна. Послідували три операції, а потім другий інсульт. За останній час Фарада змінив більше десяти лікарень.

У Театрі на Таганці актор зіграв в знаменитих постановках "Добрый человек из Сезуана" (другий Бог), "Гамлет" (другий могильник), "Мастер и Маргарита" (кербуд Босой, буфетник Соков, конферансьє Бенгальський), "Пять рассказов Бабеля" (учень Загурського) тощо.

Він був одним з найбільш затребуваних в радянському і російському кінематографі: "Тот самый Мюнхгаузен", "Гараж", "Чародеи", "Мой друг Иван Лапшин", "Формула любви", "Миллион в брачной корзине", "Гардемарины, вперед!" і ще більш, ніж 60 фільмів. У кожній кіно і театральній роботі Фараді вдавалося створювати свій характерний образ, завдяки дивовижній чарівливості голосу і зовнішності.

З 2000 року Фарада перестав зніматися через перенесену серйозну операцію на серці - акторові поставили штучний клапан. У цьому ж році він переніс обширний інсульт, порушилася мова. Згодом Фарада неодноразово лягав в лікарню через проблеми зі здоров"ям.

Семен Фарада - заслужений артист РРФСР (1991), Народний артист Росії (1999), дружина - Марія Поліцеймако, син - Михайло Поліцеймако.

Зараз ви читаєте новину «Актор Семен Фарада помер в московській лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути