Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 17:13

Активістка Femen оголилася перед консульством Польщі в Одесі (18+)
3

Жіночий рух FEMEN провів голий протест під генеральним консульством Республіки Польща в Одесі в знак солідарності з польськими жінками в їх праві розпоряджатися власним тілом.

Учасниця акції оголилася перед дипломатичними представництвом, пише Думская.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції протесту не вщухають понад тиждень

На відміну від Києва, де учасниць подібної акції досить жорстко затримали, в Одесі службовці Нацгвардії спокійно дочекалися закінчення перформансу, лише раз попросивши дівчину не порушувати громадський порядок
Фото: dumskaya.net
Активістка FEMEN оголилася посеред Одеси
Жіночий рух FEMEN провів голий протест під генеральним консульством Республіки Польща в Одесі в знак солідарності з польськими жінками в їх праві розпоряджатися власним тілом

На відміну від Києва, де учасниць подібної акції досить жорстко затримали, в Одесі службовці Нацгвардії спокійно дочекалися закінчення перформансу, лише раз попросивши дівчину не порушувати громадський порядок.

У підсумку, перекинувши через паркан консульства дві вішалки в кольорах національного прапора Польщі, дівчина одяглася і пішла.

"Ми тут заради польських жінок, щоб підтримати їх в праві на свободу розпоряджатися власним тілом, - заявила вона. - І нехай земля горить під ногами польського уряду, поки вони не скасують цей закон ".

Йдеться про нещодавнє рішення Конституційного трибуналу Польщі, який фактично заборонив в країні проведення абортів, визнавши неконституційним відповідний закон (і так один з найсуворіших в Європі). Протести проти нього не вщухають уже кілька днів поспіль: учасники акцій перейшли до блокування транспортних магістралей. Символом їх стали звичайні вішалки. Колись саме дротові вішалки жінки використовували, щоб самостійно позбавитися від небажаної вагітності.

На вихідних у понад 60 містах Польщі протестували проти рішення заборонити аборти, навіть коли дитина має несумісні з життям вади розвитку. Десятки тисяч людей вийшли на вулиці. Пікетували штаб-квартири правлячої партії "Право і справедливість". Найбільша акція відбулася у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Активістка Femen оголилася перед консульством Польщі в Одесі (18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути