понеділок, 17 серпня 2020 18:52

Активісти закидали яйцями депутатів від ОПЗЖ: відео

Активісти закидали яйцями депутатів від ОПЗЖ: відео
Організатори заходу з боку політпартії відмовилися від написання заяви. Фото: Reuters

У Миколаєві активісти закидали сирими яйцями депутатів міської та обласної рад від партії "Опозиційна платформа - за життя".

Це сталося в холі Миколаївської облдержадміністрації, де проходив брифінг, під час якого представники ОПЗЖ заявили, що вимагають проведення місцевих виборів на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми зібрали понад 5 тисяч підписів за проведення виборів на підконтрольній Україні території Донбасу, які скасувала ЦВК із міркувань безпеки. Ці підписи ми направимо президенту України Володимиру Зеленському та в ЦВК", - розповіли представники ОПЗЖ.

Вони повідомили, що звернулися до голови облради Вікторії Москаленко і Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича з вимогою зібрати позачергові сесії, на яких звернутися до ЦВК і президента про необхідність проведення виборів на підконтрольній Україні території Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зустрінь сєпара" - облили зеленкою і віддали СБУ кримського пристосуванця

"Один з активістів дорікнув ОПЗЖ тим, що серед їхніх кандидатів є обвинувачувана в посяганні на територіальну цілісність України Неля Штепа, тому навіть через це їхня партія не має права представляти владу. Коли брифінг закінчувався, кілька молодих людей, які були тут присутні, кинули у спікерів кілька сирих яєць. Після цього останні швидко пішли на вихід, на ходу гукаючи охорону. Обійшлося без подальших сутичок", - йдеться в повідомленні.

Хлопця, який вчиняв хуліганські дії у приміщені Миколаївської облради, правоохоронці притягнули до відповідальності.

"17 серпня близько 14:15 під час брифінгу представників політичної партії у холі Миколаївської обласної ради один з присутніх на заході молодих людей жбурнув яйця у бік виступаючих. У результаті хуліганських дій були забруднені стіни та підлога зали, у людей зловмисник не поцілив. Одразу після скоєного він намагався залишити приміщення, але був зупинений поліцейськими", - зазначають у поліції.

Організатори заходу з боку політпартії відмовилися від написання заяви. Незважаючи на це, поліцейські все одно склали протокол на 19-річного місцевого жителя про адміністративне правопорушення за дрібне хуліганство.

"Проступок карається накладенням штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин, або виправними роботами на строк від 1 до 2 місяців із відрахуванням 20% заробітку, або адміністративним арештом до 15 діб. У подальшому матеріали будуть скеровані до суду для прийняття остаточного рішення", - сказано в повідомленні.

Якби вибори до Верховної Ради проходили найближчої неділі, то партію "Слуга народу" підтримали б 25,5% тих, хто визначився і піде голосувати. ОПЗЖ готові підтримати 18,3%, "Європейську солідарність" – 18,1%, "Батьківщину" – 10,4%, "Силу і честь" Ігоря Смешка – 6,5%.

Зараз ви читаєте новину «Активісти закидали яйцями депутатів від ОПЗЖ: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути