пʼятниця, 23 жовтня 2020 18:49

"Активісти" брали участь у рейдерстві і проплачених мітингах

"Активісти" брали участь у рейдерстві і проплачених мітингах
Співробітники спецслужби затримали двох активних учасників угруповання, ще троє "активістів" перебувають у розшуку. Фото: СБУ

На Київщині Служба безпеки України затримала учасників громадської організації, яку фінансували народні депутати для участі у рейдерських захопленнях та протестних акціях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"За даними досудового слідства, об'єднання, підконтрольне народному депутату та співголові однієї з чинних політичних партій, під виглядом спортивного об'єднання членів ГО на замовлення керівництва партії залучали до силових заходів під час рейдерських захоплень. Вони брали участь у мітингах і протестних акціях. Крім того, за інформацією правоохоронців, контроль за діяльністю і фінансуванням здійснював інший народний депутат від цієї партії, який володіє місцевою охоронною компанією", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві кандидат в депутати організував підкупи виборців

Як зазначається, учасники об'єднання також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю та боєприпаси. У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували збут учасниками ГО 2 партій амфетаміну.

"Під час обшуків, проведених за адресами проживання основних фігурантів, правоохоронці вилучили ручний гранатомет, гранату РГО із запалом до неї, 7 саморобних вибухових пристроїв, пістолет "Шмайсер" калібру 9 мм, пристрої для відстрілу гумових набоїв, 70 набоїв різного калібру, розфасовані наркотичні засоби, сім-картки кількох мобільних операторів, телефони, комп'ютерну техніку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співробітники спецслужби затримали 2 активних учасників угруповання, ще троє "активістів" перебувають у розшуку.

Тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні злочинів.

Працівники поліції відкрили 448 кримінальних проваджень щодо виборчих порушень. 95 справ відкрито за підкуп, 77 – за перешкоджання здійсненню виборчого права; 25 – за надання неправдивих відомостей до Державного реєстру виборців; 15 – за фальсифікацію, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації.

Зараз ви читаєте новину «"Активісти" брали участь у рейдерстві і проплачених мітингах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути