субота, 08 лютого 2014 06:00

"Якщо проти мене буде застосована сила, я буду кидати "коктейлі Молотова",– полковник ЗС України
3

Сьогодні у курортному Миргороді провели прес-конференцію для місцевих ЗМІ. Організували її Миргородський штаб спротиву диктатурі та миргородське відділення всеукраїнського об'єднання "Майдан".

Назначили її на 12.00 у приміщенні громадської приймальні народного депутата Валерія Головка.

Слово бере Василь Третецький, координатор Миргородського штабу народного спротиву диктатурі.

"Силами тільки нашого штабу було зібрано більше тонни продуктів харчування. Надзвичайно активними є люди, що працюють на Миргородському ринку, а також інші миргородці, які знаходять можливість і приносять високоякісні продукти. Також нами було відправлено до Києва більше 800 кг теплих речей. Ми відправляємо тільки ті речі, на які отримуємо замовлення із офісу Київської міської адміністрації, Будинку профспілок і Жовтневого палацу. Ми за цей період зібрали лише силами нашого штабу, це без врахування участі спонсорів, ми зібрали більше 25 тисяч гривень. А якщо врахувати всі суми, то через Миргород не менше 70 тисяч гривень було направлено на придбання продуктів, речей, медикаментів, елементів захисту. Тільки минулого тижня ми направили на потреби медичної частини, котра знаходиться в Будинку профспілок, 5 тисяч гривень",– розповідає.

Говорить, що за останній час двічі було організовано блокування приміщення міліції у Миргороді. Перший раз влада намагалася відправити 26 чоловік на Полтаву для наведення там порядку, а другий раз 20 правоохоронців.

Після коротенького вступу організатори просять журналістів ставити свої запитання.

"Є структуровані організації: "Удар", "Батьківщина", "Свобода". А от організація із громкою такою назвою "Штаб спротиву диктатурі" легалізована, зареєстрована? Чи ми тут зібралися на офіційну прес-конференцію чи зібралися якісь підпільники, затворники"- цікавиться Валентин Явтушенко із радіокомпанії "Миргород".

"У Миргродський штаб спротиву входять 14 чоловік. 4 грудня відбулися установчі збори. Представники трьох парламентських  політичних сил, 3 позапарламентські політичні сили, українське козацтво і ряд фізичних осіб  прийняли рішення про створення штабу народного спротиву. Це громадська інституція, яка можливо колись і буде нами зареєстрована шляхом повідомлення. Але на сьогодні ми не вважаємо за необхідне це робити тим більше через систему влади, котра не має повної легітимності"– пояснює Василь Третецький.

Для репліки слово бере Заслужений працівник культури Людмила Розсоха: "Україна опинилася в унікальній ситуації, що на 23-ому  році незалежності України відносно людей, котрі відстоюють національні звучить визначенні підпільники".

"Стояли хлопці із внутрішніх військ 18–19 років хлопцям. І у них кидали "коктейлі Молотова". Ви цей екстремізм засуджуєте? – звучить ще одне запитання журналіста.

"Людей розстрілюють даже не стандартним озброєнням, яке знаходиться на озброєнні у спец підрозділів, а пижованими патронами із дробом. Вибивають очі. Я особисто говорив із такою людиною у лікарні. Із тієї сторони було кинуто шумо-звукову  гранату і вона впала біля хлопця, котрий лежав на землі. Його товариш кинувся до нього, щоб ногою відштовхнути гранату. І в цей час йому вибиває око. І він сказав: я бачив того , хто у мене стріляв: опущене забрало, навіть світлий колір волосся побачив. І той спецназівець холоднокровно стріляв у людину, відпрацьовував свої навички. То які повинні бути дії у відповідь? Заставили людей озброїтися безпосередньо силові структури", – говорить учасник київського майдану Віталій Сєров.

"Після 4-ої ранку 30 листопада для мене немає влади української, є окупанти, є тварини, які нищать мою країну. Для мене немає "Беркута", немає "Ягуара". Для мене є негідники, нелюди, які і студентів били і 137 журналістів покалічили. Тому те, що проти них застосовано "Коктейлі Молотова" - я це вітаю. І більше того, якщо проти мене, а я там чергував і не один раз, якщо проти мене буде застосована сила, будуть набої застосовані, то я буду відповідати, я буду кидати "коктейлі Молотова",– пояснює полковник ЗС України у відставці Василь Третецький

Журналісти поставили й інші запитання, котрі стосувалися подій на майдані та майбутнього нашої країни.

Прес-конференція тривала 45 хвилин. Після цього організатори оголосили, що завтра у Миргороді відбудеться народне віче.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо проти мене буде застосована сила, я буду кидати "коктейлі Молотова",– полковник ЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути