неділя, 21 березня 2021 09:42

Якої погоди чекати в Україні на тиждень

Якої погоди чекати в Україні на тиждень
22 березня на півночі, а вночі й на заході, вдень і місцями в центральних областях невеликий мокрий сніг. Фото: pixabay

Сьогодні в Україні не буде опадів, на півночі можливий вітер до 18 м/с, температура вдень +3...8°C , в Карпатах -1...6°C.

У Києві вітер південно-західний, 7-12 м/с, у області вдень місцями пориви 15-18 м/с, повідомили в Українському гідрометцентрі.

Вдень температура у столиці +4...6°C, по області - вдень +3...8°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 21 березня: як зміниться життя кожного з нас після весняного рівнодення

"Без опадів, лише у Харківській та Луганській областях вночі місцями невеликий сніг. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с, у північній частині вдень місцями пориви 15-18 м/с. Температура вдень +3...8°C; в Карпатах вночі -10...15°C, вдень -1...6°C", - написали у повідомленні.

22 березня на півночі, а вночі й на заході, вдень і місцями в центральних областях невеликий мокрий сніг; на решті території без істотних опадів. 23 березня в Україні, крім більшості західних областей, невеликий мокрий сніг, вночі на південному сході помірні опади; на решті території без істотних опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, 23 березня у південній частині місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі -1...6°С, 23 березня у південній частині від +3°С до -2°С, вдень +0...5°С, на Закарпатті до +8°С; в Карпатах вночі -8...13°С, вдень -3...8°С.

На Київщині 22-23 березня невеликий мокрий сніг, вночі 23 березня без істотних опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі -1...6°С, вдень +0...5°С.

Згідно з прогнозами синоптиків, в Україні 24-25 березня у східних, південних та місцями центральних областях мокрий сніг, вдень з дощем, на решті території без істотних опадів. Температура вночі -1...6°С, у південно-східній частині близько 0°С; вдень +1...6°С, в західних та північних областях +3...9°С. У Карпатах без істотних опадів, але вночі 24 березня невеликий сніг; температура вночі -4...9°С, вдень -0...5°С.

На Київщині 24-25 березня без істотних опадів. Температура вночі -1...6°С, вдень +3...8°С.

Щорічно наприкінці весни настає день рівнодення – день стає рівним ночі за тривалістю. Цю дату вважають астрономічним початком весни. Дні стають довшими, а ночі коротшими. Через це процес потепління проходить швидше. Через різницю між календарним і астрономічним роком весняне рівнодення не має фіксованої дати. Щорічно воно зсувається на кілька год.

Зараз ви читаєте новину «Якої погоди чекати в Україні на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути