Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2019 10:36

Які українські кінофільми 2019 року варто подивитися

Які українські кінофільми 2019 року варто подивитися
В Україні щороку знімають все більше якісних кінострічок. Фото: telegraf.com.ua

Щороку в Україні створюють дедалі більше фільмів. Українські режисери тішать глядачів – як кількістю, так і якістю нових робіт.

Підбірку найочікуваніших фільмів, які вийдуть у прокат 2019 року, підготувало видання LifeStyle 24.

Жанри - від комедії до психологічного трилера.

Зустріч однокласників

Дата прем'єри: 31 січня 2019 року.

Одну з головних ролей у стрічці зіграв лідер гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин, шоумен Андрій Бурим та актор і телеведучий Олексій Нагрудний. Комедія розповість, як це – зустрітися друзям через багато років після закінчення школи.

Троє давніх друзів вперше побачилися через 25 років після випуску, аби згадати молодість. Валерій став рок-зіркою, Андрій має свій бізнес, а Олексій займається архітектурою. Щоб підбадьоритися перед зустріччю з колишніми однокласниками, троє друзів вирішують сходити разом на вечірку. Проте, чим закінчиться веселий фільм і куди втраплять герої?

11 дітей з Моршина

Дата прем'єри: 3 січня 2019 року.

Українська комедія режисера Аркадія Непиталюка, у якій зіграють Ольга Фреймут, Сергій Бабкін, Сніжана Бабкіна, Володимир Горянський, Олександр Скічко.

Моршин заснували на місці падіння метеорита, який багатий на рідкісний метал – осмій. Бажаючи заробити легкі гроші, працівниця Сніжана вирішує заволодіти коштовним об'єктом. Та на її шляху стають 11 дітей з Моршина. Заради спільної мети вони розпочинають боротьбу з несправедливістю. Чим закінчаться пригоди і чи вдасться Сніжані реалізувати задумане – дивіться у кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер режисер "Весни на Зарічній вулиці"

Давай танцюй

Дата прем'єри: 1 січня 2019 року.

Режисер фільму – Олександр Березань, а композитором став відомий український музикант MONATIK. Головні ролі у фільмі виконали Денис Реконвальд і Роман Чухманенко з Валентиною Войтенок. Також у стрічці знялася професійна акторка Рима Зюбіна.

Фільм розповість історію про хлопця, який їде зі свого рідного міста до столиці для того, щоб брати участь у танцювальному турнірі. Оскільки брат героя тяжкохворий, крім перемоги і слави танцюристу потрібні гроші на дорогу операцію. Та головним випробуванням для хлопця стане зустріч із дівчиною.

Продюсер

Дата прем'єри: 14 лютого 2019 року.

Режисер стрічки – Сергій Вейн. У стрічці зіграв український телеведучий Олексій Дурнєв, а компанію йому склала Даша Астаф'єва та Павло Зібров.

Комедія "Продюсер" – це український варіант класичного для Голлівуду жанру роуд-муві, коли усі пригоди з героями трапляються у дорозі. Головний герой, який грає продюсера у фільмі, має знайти купу грошей та власноруч привезти акторів на знімальний майданчик за містом. Які чудернацькі пригоди, кумедні ситуації та урок-другий від карми чекають дорогою на героїв – дивіться у кінокартині.

Захар Беркут

Дата прем'єри: 10 жовтня 2019 року.

Екранізувати відомий сюжет вирішив режисер Ахтем Сеітаблаєв. Головні ролі виконають Роберт Патрік - Захар Беркут, Томмі Фленаган - Тугар Вовк та Роккі Майєрс - Іван. Також у фільмі знялись інші іноземні актори.

За сюжетом повісті "Захар Беркут" Івана Франка у фільмі покажуть боротьбу маленької української громади з монгольською ордою на чолі з ханом Бурундою. Українські селяни на чолі з братами Беркутами розробляють план, щоб назавжди побороти ворога й витіснити з Карпатських гір.


Тільки диво

Дата прем'єри: 1 січня 2019 року.

Фільм є дебютною стрічкою режисерки Олени Каретник. У головних ролях – Георгій Ярмоленко, Марія Тараненко, Анжеліка Савченко, Євген Нищук, Марія Герасименко.

Історія про сім'ю, кохання, пригоди та фантастичних тварин. Події фільму розгортаються в переддень свята Миколая. Головні не лише долають труднощі, а й знаходять справжнє кохання та будують міцну дружбу.

Останній крок

Прем'єра: 13 вересня 2019 року.

Спільний українсько-французький фільм у жанрі психологічного трилеру Фредеріка Петіжана. У фільмі зіграють Жан Рено, а також Ігор Цишкевич та Маргарита Бурковська.

За сюжетом, кілер Генрі після відставки живе на березі маленького озера в Канаді. Раптово у його маленькій хатинці поселяється дівчина, яка дивом вижила після нещасного випадку на мотосанях. І чоловік, який все життя вбивав, вперше рятує життя.

Трейлера поки немає.

Гарет Джонс

Дата виходу 28 листопада 2019 року.

Фільм, спільного виробництва України і Польщі, режисерки Агнешки Голланд – про український Голодомор. Головні ролі – Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Яків Ткаченко, Олег Драч.

У 1933 році валлійський репортер Гарет Джонс знайомиться у Москві з журналісткою Адою Брукс, яка відкриває йому очі на жорстокість радянського режиму. Гарет, попри смертельні загрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, він розкриває правду про трагедію українського народу. Жорстку цензуру, масові репресії і Голодомор.

Гуцулка Ксеня

Прем'єра: 7 березня 2019 року.

Український фільм-мюзикл режисерки Олени Дем'яненко, в основу якого покладено знамениту оперету Ярослава Барнича. У фільми знялися молоді актори та зірки: Варвара Лущик, Макс Лозинський, Ігор Цишкевич, а також гурт Dakh Daughters.

Фільм перенесе глядача до Ворохти, куди наприкінці 30-х років ХХ століття приїжджають українські емігранти з Америки. Вони шукають у Карпатах наречену для юнака. Адже його батько залишив заповіт, за яким Яро отримає у спадок мільйон доларів, якщо одружиться зі свідомою українкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало менше фільмів про війну

Вулкан

Прем'єра: 4 квітня 2019 року

Дебютний художній фільм Романа Бондарчука про життя людей українського півдня. У головних ролях: Віктор Жданов, Сергій Степанський та Христина Дейлик.

Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ. Одного дня у складі місії він вирушає на адмінкордон з Кримом. Через дивні збіги Лукас залишається без колег, машини й документів. Він опиняється сам на сам з таємничим і хаотичним світом українського півдня, в якому життя здається відірваним від будь-яких правил і законів.

Сквот 32

Прем'єра: 11 квітня 2019 року

Режисер-дебютант фільму – Олександр Лідаговський. У головних ролях: Анна Адамович, Олександр Богачук, Сергій Лузановський, Іван Бліндар, В'ячеслав Семенченко, Денис Михальченко.

Фільм про життя сучасної української молоді, яка шукає себе та своє місце в ритмі сучасного мегаполісу.

Одного дня дівчина-фотограф раптово потрапляє у старий київський будинок, де розташований сквот, що заселений молодими людьми – музикантами, художниками, танцюристами. Після цього її життя змінюється назавжди. Фільм наповнений елементами хіп-хоп культури: реп, графіті, брейк, бітбокс.

Крути 1918

Прем'єра: 7 лютого 2019 року

Режисер фільму Олексій Шапарєв стверджує, що його фільм насамперед про любов. У стрічці знялися Євген Ламах, Олександр Піскунов, Максим Донець та Олексій Тритенко. У картині задіяли близько 1000 акторів та 2000 одиниць зброї.

Ще один фільм про українську молодь, подвиг якої став національним міфом. Стрічка відзнята за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року між силами УНР (серед яких були київські студенти й гімназисти) та більшовиками. Бій під Крутами має багато міфів. Чи будуть творці фільму їх підтримувати чи все ж дотримаються історичної правди – дізнайтеся у фільмі.

Фокстер і Макс

Прем'єра: 19 вересня 2019 року

Режисер Анатолій Матешко створив першу українську сімейно-пригодницьку фантастику. У головних ролях – Богдан Козій, Томаш Освецінський, Максим Самчік та Дар'я Полуніна. Колоритного злодія зіграв Томаш Освічінскі.

Макс захоплюється коміксами і в реальному житті йому трапляється нагода зробити справжній супергеройський вчинок. Якось він намалював графіті, що перетворилося на пса-наноробота Фокстера. Хлопчик потоваришував з ним і вони вирушили у пригоди з перегонами на суперкарах та шпигунськими гаджетами.

У Києві розпочалися зйомки повнометражної спортивної драми "Пульс" режисера Сергія Чеботаренка. Сюжет фільму ґрунтується на реальній історії української спортсменки, легкоатлетки, паралімпійської чемпіонки 2008-го, п'ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років – Оксани Ботурчук.

Зараз ви читаєте новину «Які українські кінофільми 2019 року варто подивитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути