неділя, 17 березня 2019 21:40

Розпочалися зйомки фільму про українську паралімпійську чемпіонку
5

Виконавиця головної ролі - Наталія Бабенко
Фото: прес-служба
У широкий прокат стрічка вийде на початку 2020 року
У широкий прокат стрічка вийде на початку 2020 року
У широкий прокат стрічка вийде на початку 2020 року
Юрій Король і Сергій Чеботаренко

У Києві розпочалися зйомки повнометражної спортивної драми "Пульс" режисера Сергія Чеботаренка. Сюжет фільму заснований на реальній історії української спортсменки, легкоатлетки, паралімпійської чемпіонки 2008-го, п'ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років – Оксани Ботурчук.

Виробництвом фільму займається компанія Kinorob. У широкий прокат стрічка вийде на початку 2020 року.

В основі сюжету історія української легкоатлетки, яка живе у маленькому містечку та має велику мрію – потрапити на Олімпіаду. Її спортивна кар'єра тільки починається, та внаслідок жахливої автомобільної аварії дівчина зазнає важких травм та майже втрачає зір. Здається, що тепер Оксана не має шансів не тільки на омріяні Олімпійські ігри, але й на нормальне життя. Проте дівчина не збирається здаватись та прагне довести: на шляху до справжньої мрії не існує перешкод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер фільму про Французьку революцію

"Для мене цей фільм особливий. Не тому, що це дебют, а тому, що це дійсно та історія, яку я дуже довго шукав. Ще років 5-6 назад я визначився з жанром, в якому хотів би зняти кіно, та почав шукати по-справжньому цікаву історію, яка мотивувала б людей, давала їм надію, – розповідає режисер-постановник Сергій Чеботаренко.

Автор: прес-служба
  Юрій Король і Сергій Чеботаренко
Юрій Король і Сергій Чеботаренко

– Коли ми з продюсером Єгором Олесовим випадково натрапили на історію Оксани Ботурчук, то для мене це стало якимось даром з небес, бо скільки я не шукав спеціально – нічого не знаходив. Отже, коли це нарешті трапилось, я одразу поїхав у Дніпро до Оксани, чотири години проводив інтерв'ю з нею, спілкувався з її родичами, з дружиною тренера Сорочана. І після цього ми почали працювати над сценарієм".

У головних ролях з'являться - Наталія Бабенко (Оксана), Вікторія Левченко (Олена, сестра Оксани), Наталія Доля (мати), Станіслав Боклан (тренер Віталій Сорочан), Лілія Ребрик (тренер Марія), Ахтем Сеітаблаєв (лікар) та інші.

Активну участь у роботі над проектом бере й сама Оксана Ботурчук. Спортсменка консультувала авторів Ярослава Войцешека та Максима Черниша під час написання сценарію. Також Оксана працює з акторами та знімальною групою, аби максимально точно відтворити реальні тренування професійних спортсменів, а також нюанси, пов'язані з моторикою, та поведінкою людини, яка частково втратила зір.

14 березня в український прокат вийшов французький романтичний фільм "Чесний чоловік". Мелодраму про любовний трикутник зняв режисер Луї Гаррель. Він також зіграв у стрічці головну роль.

Зараз ви читаєте новину «Розпочалися зйомки фільму про українську паралімпійську чемпіонку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі