Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 11:40

"Якби відразу відвезли до лікарні, можливо б врятували" - 13-річний учень школи "Динамо" помер після тренування

"Якби відразу відвезли до лікарні, можливо б врятували" - 13-річний учень школи "Динамо" помер після тренування
Олег Давидян. Фото: vk.com

У суботу в Києві поховали 13-річного Олега Давідяна - учня ДЮФШ "Динамо" ім. Лобановського. Хлопця вбив менінгіт, повідомляє "Сегодня".

На похороні були присутні старший тренер школи Олександр Іщенко, знамениті динамівці Віталій Хмельницький, Артем Яшкін, Сергій Беженар, Володимир Мунтян. Останній, нагадаємо, сам минулого року втратив сина.

Батько Олега - Нельсон Давидян, відомий борець греко- римського стилю, срібний призер Олімпіади - 76 у Монреалі, екс-тренер збірної України.

"Це був понеділок. Олег потренувався, приїхав додому. Зазвичай, після тренування він виходив погуляти, тут не пішов. Каже:"Приляжу", - розповів Нельсон Амаяковіч. - І раптом увечері йому стає погано. Викликали лікарів, приїжджають, кажуть, дурниця, застуда, нічого серйозного. Поїхали. Але Олегу стало гірше. Він став покриватися плямами. Терміново привезли його до лікарні, давай крапельниці ставити. Виявилося, вже пізно. Все... Хоча три дні ще за його життя боролися, думали, витягнемо. Не змогли. Почали лопатися судини, відмовило серце. Менінгококова інфекція. Де він міг її зловити? Передається повітряно -крапельним шляхом. Видать, хтось видихнув, він вдихнув. Як кажуть лікарі, з сотні хворих врятуватися можуть одиниці. Може, якби його відвезли до лікарні відразу, це допомогло б. Можливо..."

"Футболом він захоплювався з трьох років, жодного тренування не пропустив. Він мріяв стати найкращим футболістом світу . Багато голів забивав , з різних турнірів приїжджав кращим бомбардиром. І лівою і правою ногою відмінно володів . Лівою водив м'яч краще , ніж ті , у кого ця нога "рідна" . У нього стільки медалей. Проходили медичні тести недавно - він самим здоровим був . Таке враження, що його зурочили", - каже батько.

Зараз ви читаєте новину «"Якби відразу відвезли до лікарні, можливо б врятували" - 13-річний учень школи "Динамо" помер після тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути