пʼятниця, 17 лютого 2023 20:10

Як захистити дітей від мін: важлива інформація

Як захистити дітей від мін: важлива інформація
В Україні запустили вебсайт про мінну безпеку. Фото: suspilne.media

В Україні запустили вебсайт "Все про мінну безпеку". Має допомогти зменшити ризики загибилі людей в наслідок підриву на вибухунебезмечних предметах.

Ресурс містить чотири розділи для батьків, вчителів, підлітків та молодших дітей. У кожному з них викладено адаптовану відповідно до віку інформацію про різновиди мін та правила поводження з ними, повідомляють в ДСНС України.

Наразі в Україні близько 174 тис. кв. км потенційно забруднених снарядами територій. Фіксуються випадки мінування дитячих іграшок та інших предметів, які привертають увагу малечі,

"30% нашої держави забруднені. Йдеться про сотні тисяч різного вибухонебезпечного заліза. Діти є особливою групою ризику, адже їхня цікавість чи неуважність можуть коштувати їм життя. Тому зараз надзвичайно важливо навчати дітей та їхніх батьків правил мінної безпеки", — сказав директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаївській області на міні підірвався автомобіль. Серед постраждалих – немовля

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та вибухонебезпечні предмети спричинили 75 жертв серед дітей у період з 24 лютого 2022 року по 15 лютого 2023 року.

3 лютого, в Ізюмі підлітки знайшли фрагмент протипіхотної міни "пелюстка". Один з підлітків підняв міну із землі та кинув поруч з іншими. Міна здетонувала. Внаслідок вибуху діти отримали осколкові поранення. Постраждали восьмеро підлітків. В однієї дівчини – психологічна травма.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити дітей від мін: важлива інформація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути