Ексклюзиви
середа, 23 травня 2018 09:59

Як за безвіз доведеться платити українським туристам

Автор: segodnya.ua
  22 травня Україна отримала безвіз
22 травня Україна отримала безвіз

22 травня 2017 року Україна отримала безвізовий режим з ЄС. За словами президента Петра Порошенка, безвізом вже скористалися 500 тис. українців.

Європейський союз займається розробкою нової системи контролю - ETIAS (Європейська система авторизації і інформації про подорож), яка автоматично перевірятиме безвізових мандрівників з усіх країн за декількома базами безпеки. У липні проект винесуть на голосування в Європарламенті, і з 2021 року система набуде чинності, повідомляє "Сегодня".

Автор: segodnya.ua
  Перевірка даних туриста буде автоматичною
Перевірка даних туриста буде автоматичною

Євросоюзу реалізація проекту коштуватиме 212 млн євро тільки на розробку сайту і мобільного додатку, ще 85 млн євро - щорічне обслуговування.

Перші 3 роки система працюватиме тільки для туристів, що прибувають у ЄС літаками і кораблями. А жителям чотирьох безвізових країн - Румунії, Болгарії, Хорватії та Кіпру - і зовсім не потрібно буде отримувати попередній дозвіл на поїздку.

"Більшість заявників - як очікується, понад 95 відсотків - отримає позитивне рішення вже через кілька хвилин після оплати (7 євро на 3 роки), якщо не буде збігів з контрольними базами даних, контрольним списком ETIAS або порушень чітко визначених правил. З майже п'яти відсотків заявників, щодо яких буде виявлено збіг, три-чотири відсотки, як очікується, отримають позитивне рішення після перевірки даних", - відзначають в Єврокомісії. За їхніми словами, система ETIAS - це не віза, адже українцям не доведеться збирати численні довідки, стояти в черзі до консульств і платити 35 євро збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала безвіз із двома країнами

Президент України Петро Порошенко розповів, скільки українців скористалась безвізовим режимом із країнами ЄС. Понад 500 тис. українців вже відвідали країни Європи. Безвізовий режим України з державами Європейського Союзу почав діяти з 11 червня 2017 року. Завдяки отриманню безвізу Україна посіла 1-ше місце в рейтингу паспортів серед країн СНД.

Зараз ви читаєте новину «Як за безвіз доведеться платити українським туристам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути