Її Величність робить це вельми елегантно. У Букінгемському палаці діють особливі правила етикету за столом, і до того ж члени королівської сім'ї дотримуються специфічних традицій при виборі страв. Зокрема, вони ніколи не їдять устриць на офіційних заходах. Колишній шеф-кухар Єлизавети II Даррен МакГрейді раніше розповідав про непереносимість королевою запаху часнику. Тепер же стало відомо про інший цікаві деталі, пише marieclaire.ru.
У своїй книзі Eating Royally ( Їсти по-королівськи") МакГрейді описав, як Її Величність їсть банан: вона використовує ніж і виделку, зрізуючи кінці фрукта.
Єлизавета робить так, щоб не виглядати "схожою на мавпу", пояснив колишній шеф палацу. Експерт з етикету Вільям Хенсон вважає, що у Королеви "елегантна техніка" і настійно радить всім наслідувати її приклад. "Традиційно царями десерту виступали фрукти, це зараз в десерт включають солодощі. На банкетах державного рівня фрукти все ще виступають в якості нейтралізатора смаку і банан ─ найлегший вибір. Як його їсти? Обріжте десертним ножем кінці, акуратно відокремте шкірку і їжте за допомогою виделки, відрізаючи шматочки ножем".
Раніше МакГрейді, стверджував, що Її Величність "зовсім не гурман", і в реальності Єлизаветі більше подобається сам процес організації званого обіду, ніж проба на смак і насолода різними стравами. "Вона зовсім не гурман, ─ говорив Даррен. - Вона їсть, щоб жити. Це принц Філіп живе, щоб їсти. Він обожнює їжу, цікавиться різними стравами і хоче знати, звідки вони і з чого складаються".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік британської королеви здав водійське посвідчення після ДТП
В цілому ж королівська сім'я віддає перевагу стравам з простими смаками і без "пахучих" інгредієнтів. Що стосується конкретно меню Єлизавети II, то на її тарілці ніколи не опиняться рис, картопля і макарони, юо королева дотримується низкоуглеводної дієти. А ще в монаршій сім'ї обожнюють традиційні маленькі сендвічі, які подаються до післяобіднього чаю. На прохання Єлизавети II скоринки на них завжди зрізаються.
Королева обожнює манго і завжди знає, скільки їх на даний момент знаходиться в палаці. З десертів у фаворі шоколад і все, що з нього можна створити, але особливо шоколадний мус, шоколадний бісквітний торт і тістечка з шоколадним ганашем (крем з шоколаду, свіжих вершків і вершкового масла). А ще королева любить випити. Серед її традиційних вечірніх ритуалів - коктейль з однієї частини джина і двох Дюбонне (французький аперитив на основі кріпленого вина, ароматизований корою хінного дерева і різними травами, його міцність - 14,8%).
Незвичне правило стосується приготування їжі для собак королеви. Для її улюблених коргі обід має бути також приготований за всіма правилами. Поспіх і недбалість - неприпустимі. Про це розповів колишній шеф-кухар Букінгемського Палацу Джон Хіггінс, який одного разу замість того, щоб нарізати м'ясо кролика на рівні шматочки, просто провернув його через м'ясорубку. Королева відіслала блюдо назад на кухню, і йому довелося все готувати заново.
Коментарі