пʼятниця, 07 грудня 2018 12:48

Як виїхати з Києва на свята, якщо квитків на потяги немає

За минулу добу Укрзалізниця продала понад 300 тис. квитків на потяги.

Через навантаження на сайт оплатити поїздку онлайн було неможливо. Тому люди активно їхали купувати квитки на вокзал. До кас утворилися 10-метрові черги, пише Обозреватель.

Найбільшим попитом користуються напрямки зі столиці до Одеси, Львова. Вже зараз на потяг "Київ Пасажирський – Львів" розібрали квитки на плацкарт. Купе залишилися тільки біля туалетів. Поїздка коштуватиме 591 грн.

Автор: Факти
  До залізничних кас утворилися черги. Люди активно скуповують квитки на потяги на новорічні свята.
До залізничних кас утворилися черги. Люди активно скуповують квитки на потяги на новорічні свята.

Коли всі наявні квитки продадуть, виставлять нові на місця у додаткових потягах, кажуть в Укрзалізниці. Йдеться про 30 поїздів або 20 тис. місць.

Якщо квитків на потяги не залишилося, можна скористатися сервісом Blablacar. Тобто забронювати місце у попутника. Наприклад, на 30 грудня до Львова є вільні місця у 5 машинах. Коштуватиме дорога близько 550 грн.

Крім того, часто перед новорічними святами приватні водії на автовокзалах самі шукають попутників. У такий спосіб намагаються зекономити на дорозі.

Ще один спосіб знайти вільне місце - написати про це у соціальних мережах. Однозначно знайдуться ті, хто їде з Києва і має вільне місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця ввела нові правила купівлі квитків

Найризикованіший варіант - вийти на трасу і діставатися за допомогою попуток. Тоді доведеться підготуватися до поїздки: взяти з собою зарядку, воду, їжу, всі контакти, які можуть знадобитися в дорозі.

Якщо на потяг та автобус не залишилося вільних місць, можна скористатися послугами внутрішніх авіаперевізників. Щоправда, це коштуватиме учетверо дорожче. За квиток до Львова 30 грудня потрібно заплатити 2,2 тис. грн в один бік. Дорога туди і назад - 4,4 тис. грн. Щоправда, дорога займе не 6, а трохи більше 1 год.

4 грудня в електронному сервісі з продажу квитків Укрзалізниці стався технічний збій, зокрема, оплата проходила успішно, однак квитки не приходили на електронну пошту. Як пояснили у компанії, навантаження на сайт замовлення квитків онлайн зросло ушестеро: "Лише у період з 19 до 20 години через сервіс booking.uz.gov.ua успішно було придбано 18 тис. квитків. Тоді як у середньому за годину через онлайн-систему продається 2 тис. квитків".

Зараз ви читаєте новину «Як виїхати з Києва на свята, якщо квитків на потяги немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути