пʼятниця, 23 вересня 2022 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Як в Україні годують й утримують російських полонених

Як в Україні годують й утримують російських полонених
Російських полонених в Україні годують, як офіцерів Збройних Сил України. Фото: tsn.ua

Російських полонених в Україні годують, як офіцерів Збройних сил України.

Їм не дають лише фруктів і цукерок. Натомість у меню є м'ясо, риба та овочі. Про це в інтерв'ю ТСН.ua повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

За її словами, російські полонені мають право спати протягом 8 год., отримують триразове харчування за стандартами Женевської конвенції.

Стандарти харчування аналогічні стандартам для офіцерів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російська армія посипалася. Вас кинули" – Зеленський звернувся до росіян

"Прокидаються вони о шостій ранку, їм дається час на приведення себе в порядок, на зарядку. Крім цього, є певні режимні моменти. Наприклад, переклички. Якщо є робота – вони працюють. Є і вільний час, час для вживання їжі. Відбій – о 22-й годині", – розповіла Висоцька.

До меню для полонених є певна вимога щодо калорійності. Обов'язково має бути м'ясо та риба. Також каші й овочі. Немає в переліку фруктів та цукерок.

Заступниця міністра також розповіла, що російські полонені жодного разу не намагалися втекти з українських установ, де вони утримуються.

"У нас з ними режимних проблем не було. Я думаю, що це не через те, що їм подобається бути в полоні, а через страх за своє життя та здоров'я. Деякі з них коментували, що на вулицях українських міст їх чекає небезпека від людей", – сказала Висоцька.

За її словами, деякі з полонених кажуть, що після звільнення замість обміну залюбки б перевезли свою родину в Україну.

"Інші полонені мріють про обмін, запитують про нього та про переговори щодо нього. Ми на це відповідаємо, що не ми запрошували їх до України. До речі, після обміну, після приїзду в Росію, ці ж полонені кажуть журналістам, що їх тут били. Хоча нам дякували за гарне ставлення та засуджували Путіна", – розповіла заступниця міністра.

У Росії показали полонених, на яких обміняли захисників Маріуполя. Передали кума Путіна Віктора Медведчука та ще 55 полонених. Відео, як вони виходять з літака, публікують російські ЗМІ.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на Віктора Медведчука. Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого "засудили" до смертної кари в так званій ДНР.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні. Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону і припинення оборони Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Як в Україні годують й утримують російських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути