понеділок, 04 червня 2007 11:46

Як російські депутати "попустили" Путіна в боротьбі за звання почесного громадянина

Вибираючи кандидатуру почесного громадянина Димитровграду (другого за величиною міста Ульянівської області), місцеві депутати проголосували за ульянівського губернатора Сергія Морозова. Таким чином, автоматично була знята кандидатура іншого претендента на дане звання - президента Росії Володимира Путіна.

Скандальних рис історія почала набувати ще задовго до початку голосування по кандидатурах. Депутати міської ради, повні рішучості присвоїти звання почесного громадянина Димитровграду Морозову, наткнулися на законодавче обмеження, згідно якого претендент в почесні громадяни повинен прожити в місті не менше 15 років. Виявилось, що губернатор Морозів, колишній мер Димитровграду, прожив тут на три роки менше. Дана обставина примусила місцевих парламентарів змінити законодавство - ценз був взагалі відмінений.

Проте коли депутати вже готувалися присвоїти звання Сергію Морозову, трудові колективи декількох місцевих підприємств несподівано висунули свою кандидатуру - Володимира Путіна. Представники ініціативної групи трудящих пояснили, що в даний час найпопулярнішою людиною в Росії є саме Путін. Після цього всі необхідні документи були представлені на розгляд депутатському корпусу.

Спочатку міськрада відмовилася приймати дані документи, але ініціатори присвоєння почесного звання російському президентові поспішили звернутися в прокуратуру. Прокуратура вказала парламентаріям на незаконність їх дій, і місцевим депутатам довелося погодитися з присутністю в списках претендентів Володимира Путіна.

На засіданні міськради більшість депутатів проголосували за главу регіона Сергія Морозова, після чого виявилось, що виставляти кандидатуру Путіна на голосування вже немає сенсу, оскільки почесне звання привласнюється тільки одній людині в рік. У місцевих політичних колах схильні вважати, що таким чином губернатора Сергія Морозова "підставили" його недоброзичливці.

Тим часом, думки громадськості з даного питання розділилися. Одні вважають, що Путін цілком гідний бути почесним громадянином міста, інші називають це абсурдом. "Не дуже зрозуміло, яке відношення президент має до Димитровграду. Це змахує на дурне вірнопідданство, - заявив член регіональної Громадської палати Євгеній Літяков. - Хай президент буде почесним громадянином в рідному йому Санкт-Петербурзі, а не у нас", повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Як російські депутати "попустили" Путіна в боротьбі за звання почесного громадянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути