четвер, 24 липня 2008 09:04

Як потрібно розповідати дітям казки

Як потрібно розповідати дітям казки
З незапам"ятних часів мами і бабусі розповідали казки. Багато хто з них дійшов і до наших днів. Сучасні батьки не є виключенням і теж використовують в своїй практиці казки. Психотерапевти рекомендують використовувати цей приємний і корисний спосіб для корекції емоційного розвитку дитини. Учені центру лікувальної педагогіки розробили ряд рекомендацій, згідно з якими, кожному періоду розвитку малюка відповідає свій тип казок.

Спочатку дітям треба читати монотонні ритмічні вірші і пісеньки, в яких пізніше виділяється кульмінаційний момент. Потім можна перейти до простих казок, що дозволяють виділити зв"язок слова і дії (приклад - "Курочка Ряба").

Наступними в цьому ланцюжку виявилися так звані кумулятивні казки, дія яких розгортається в одній точці простору, наприклад, казка "Теремок". Від них можна перейти до кумулятивних казок, сюжет яких має протяжність в просторі ("Колобок").

Далі слідують казки із заданими ззовні правилами, що стосуються простору (приклад - "Кіт, лисиця і півень") і казки, в яких з"являється головний герой-людина і емоційно-смислове розділення простору (типу "Снігуронька і лисиця"). І лише після такої підготовки слід приступати до читання "чарівних" казок.

Слухайте своє серце. І отримуйте задоволення від спілкування зі своєю дитиною, повідомляє cardiotechnika.ru.

Зараз ви читаєте новину «Як потрібно розповідати дітям казки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути