пʼятниця, 19 вересня 2008 14:26

Ахмадінеджад викликав Маккейна і Обаму на дебати

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив про готовність до публічних дебатів з кандидатами в президенти США від двох найбільших партій країни - республіканцем Джоном Маккейном і демократом Бараком Обамою. Про це повідомляє AFP.

За словами президента Ірану, він міг би зустрітися з Маккейном і Обамою під час свого візиту до Нью-Йорка на засідання Генеральної асамблеї ООН. Ахмадінеджад підкреслив, що зустрічатися з президентом США Джорджем Бушем для нормалізації двосторонніх відносин не має сенсу, оскільки Буш скоро покине Білий дім.

Раніше Обама заявляв, що буде готовий вести переговори з Іраном і Сірією як президент. Маккейн, навпаки, наполягає на неможливості подібних переговорів. Нинішня адміністрація США відмовляється від діалогу з Іраном і стверджує, що ця країна підтримує тероризм. Вашингтон також звинувачує Тегеран в намірі таємно розробити ядерну зброю.

Виступаючи на Генассамблеї ООН в 2007 році, Ахмадінеджад вимагав змінити структуру ООН, щоб країни, що є постійними членами Ради безпеки, не могли нав"язувати свої рішення іншим державам. Тоді ж президент Ірану виступив в Колумбійському університеті.

Зараз ви читаєте новину «Ахмадінеджад викликав Маккейна і Обаму на дебати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути