понеділок, 03 травня 2010 18:37

Афінам виділили 110 млрд євро

Афінам виділили 110 млрд євро

Країни єврозони і МВФ пообіцяли надати Греції кредити на 110 мільярдів євро для рефінансування зовнішньої заборгованості країни. Зараз вона досягає 300 мільярдів євро. Заходи направлені як на запобігання дефолту Греції, так і на забезпечення стабільності в єврозоні.

Афіни у свою чергу обіцяють удатися до заходів жорсткої економії і скоротити бюджетний дефіцит з 13-ти % до 3% до 2014 року. Ринки проте настроєні скептично:

"Я не думаю, що відбудеться катастрофічний обвал євро, - говорить аналітик, - але не вважаю, що євро чекає і значущий підйом. Оскільки все ще відкритим залишається питання: чи вийде у Греції справитися з ситуацією і зробити якісний стрибок."

У Німеччині, якій належить стати головним донором серед держав зони євро, стурбовані тим, що відбувається.

З листопада цього року (моменту, коли позначилися проблеми в Греції) євро втратив 12 % по відношенню до долара. Інвестори побоюються, що криза може торкнутися Іспанії і Португалії.

7 травня в Брюсселі пройде екстрена зустріч глав держав і урядів 16 країн євро зони , на якій буде обговорена загальна ситуація навколо Греції. Можливо, розглядатиметься і положення у низки інших країн єврозони, де може повторитися "грецький сценарій".

euronews

Зараз ви читаєте новину «Афінам виділили 110 млрд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути