четвер, 26 червня 2008 09:15

Афганістан звинуватив пакистанські спецслужби в замаху на Карзая

Афганістан звинуватив пакистанські спецслужби в замаху на Карзая
25 червня афганська влада вперше публічно звинуватила Пакистан в підготовці замаху на президента Афганістану Хаміда Карзая під час параду в Кабулі 27 квітня 2008 року, повідомляє The New York Times.

На прес-конференції в Кабулі прес-секретар афганської розвідувальної служби Саїд Ансарі заявив, що виявлені в ході розслідування документи, зізнання 16 підозрюваних і перехоплені телефонні дзвінки вказують, що теракт був спланований і організований Міжвідомчою розвідкою Пакистану.

На даний час це найсерйозніше із звинувачень, висунутих Пакистану афганською владою. Влада Пакистану поки утримується від коментарів.

Нагадаємо, що 27 квітня 2008 року на урочистому параді, що проходив в Кабулі, приуроченому до національного свята, Дня моджахеда, шість талібів відкрили вогонь з автоматів і гранатометів. В результаті загинули три людини з числа глядачів, зокрема депутат афганського парламенту та 10-річний хлопчик.

До цього Хамід Карзай пережив ще два замахи. У вересні 2004 року під час передвиборної кампанії його вертоліт ледь не був збитий ракетою, а в 2001 році бойовик, одягнений у форму поліцейського, розстріляв машину Карзая, поранивши декількох пасажирів. Після інциденту 2001 року афганські охоронці президента були замінені на співробітників спецслужб США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Афганістан звинуватив пакистанські спецслужби в замаху на Карзая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути