
Мерія Токіо має намір зняти ряд обмежень на приготування отруйної риби фугу через майже 60 років суворого регулювання та ліцензування цього продукту, повідомляє японська служба Бі-бі-сі.
До сих пір бажаючі навчитися готувати цей делікатес повинні були протягом двох років бути помічниками у досвідченого кухаря, а потім здати письмовий і практичний іспити, плата за які становила до 220 доларів.
Найважливіше в процесі навчання - навчитися відокремлювати їстівні частини риби від органів, заповнених смертельною отрутою тетродотоксином. Риба популярна у любителів гострих відчуттів, тому що невелика кількість збереженого у страві отрути викликає легку ейфорію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Токіо визнане "найделікатеснішим" містом світу
З жовтня 2012 ресторанам більше не знадобиться спеціальна ліцензія, щоб подавати владі рибу фугу. Будь-який заклад матиме право запропонувати відвідувачам цей делікатес, якщо він купує рибу вже обробленою, тобто з видаленими отруйними частинами.
23 людини загинули в Японії з 2000 року, покуштувавши це блюдо.
Коментарі
2