понеділок, 20 вересня 2021 13:40

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 грудня

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 грудня
21 вересня оголосять, з якого числа по всій території країни встановлять жовтий рівень епіднебезпеки. Фото: "РБК-Україна"

Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня та спростив норми підтвердження вакцинації.

20 вересня Кабмін ухвалив рішення про продовження режиму надзвичайної ситуації, повідомляє МОЗ. 21 вересня на засіданні Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосять, з якого числа по всій території країни встановлять жовтий рівень епіднебезпеки.

"У жовтій зоні заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 квадратних метрах площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі. Допускається не більше чотирьох осіб за столиком у закладах громадського харчування, відстань між столами має становити щонайменше 1,5 метра.

Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів 50 відсотків. Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише в разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів площі", - йдеться у повідомленні.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не застосовуватимуться, якщо всі відвідувачі та щонайменше 80% організаторів масових заходів, персоналу кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне Сovid-щеплення або дійсний результат ПЛР- чи експрес-тестування.

Аби верифікувати безпечність відвідувачів чи працівників закладів, крім освіти, тимчасово слід користуватися міжнародними свідоцтвами, внутрішніми Сovid-сертифікатами, довідкою про щеплення або чинною довідкою про негативний результат тестування на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали діяти нові Covid-обмеження

13 вересня уряд схвалив зміни до постанови про карантин. Нововведення передбачають запровадження привілеїв для вакцинованого від коронавірусу населення та для закладів з вакцинованими працівниками. 43% українців підтримують запровадження карантинних обмежень у країні навіть за умови зниження добробуту для більшості людей.

Зараз ви читаєте новину «Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути