Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2007 19:45

Яценюк: Переговори про постачання газу до України зірвані

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк заявив, що переговори про постачання російського газу до України практично зірвані.

"Я як міністр направив відповідну інформацію Президентові України і прем"єр-міністрові України про фактичний зрив переговорного процесу. Адже за міждержавною угодою у нас вже повинен бути готовий і підписаний протокол про постачання газу на 2008 рік, що зроблено не було, тому що ні директив немає, ні складу урядової делегації", - сказав Яценюк.

Національна акціонерна компанія Нафтогаз України вивчає пропозиції, що передбачають можливість передачі в управління Російської Федерації частини газотранспортної системи України в обмін на входження в активи добувних компаній на території РФ.

"Найскладніше питання - це узгодження цін на газ. Ведемо роботу за погодженням ціни на 2008-2011 роки включно", - сказав він.

При цьому він виразив упевненість, що домовленість буде досягнута. "Ціна на газ в 2008 році буде в районі 143 доларів за тисячу кубометрів, але треба завершити переговори", - сказав він.

Рада національної безпеки і оборони України припустила, що оголошена Нафтогазом ціна на газ для України має прив"язку до можливої передачі української газотранспортної системи (ГТС) в управління РФ, повідомляє Радіо Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Переговори про постачання газу до України зірвані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути