Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2009 20:04

Яценюк об"їхав чотири області і побачив істерію

Яценюк об"їхав чотири області і побачив істерію

Україна виявилася не готовою до нинішньої епідеміологічної ситуації, вважає лідер "Фронту змін", член комітету Верховної Ради з питань охорони здоров"я Арсеній Яценюк.

Як повідомляє прес-служба політика, А. Яценюк об"їхав Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську та Чернівецьку областей. Він відвідав лікарні, поспілкувався з їх керівництвом та медичними працівниками.


У понеділок, 2 листопада, після відвідин Чернівецької обласної клінічної лікарні А.Яценюк підкреслив, що за підсумками своєї поїздки може зробити висновок: перше, з чим необхідно боротися, - з панікою та істерією. За його словами, епідеміологічний поріг у деяких областях перевищено, є певні нетипові форми пневмонії, але вони траплялися і минулого року, і в позаминулому, і 10 років тому. "Це не означає, що в Україні потрібно вводити надзвичайний стан", - підкреслив депутат. "Панікерів потрібно прибрати", - додав він.

За словами А. Яценюка, зараз важливо усвідомити, що робити після цієї епідемії, "важливо усвідомити, що держава не готова до такого роду епідеміологічної ситуації, на превеликий жаль".

Він сказав, що нинішня ситуація - "яскраве свідчення того, що всі скинули на медиків". "І вони виконують свої функції. Вони поки що лікують своїми ресурсами, внутрішніми, так як центральний бюджет нічого не дав", - підкреслив А. Яценюк.

"Те, що на місцевому рівні місцева медицина справляється з цим, це я можу констатувати після поїздок Львів-Тернопіль-Франківщина-Чернівецька область", - підкреслив народний депутат.

А. Яценюк зазначив, що нинішня епідемія скоріше не медична, а політична. "Треба людям допомагати, в першу чергу, берегти своє здоров"я, а не перетворювати це все в повний ажіотаж", - сказав він.

А. Яценюк повідомив, що як член комітету Верховної Ради з питань охорони здоров"я, звернеться з проханням негайно скликати засідання комітету і винести на його розгляд пропозиції, як далі діяти і що необхідно робити, щоб уникнути в подальшому таких ситуацій. "Адже через півтора місяці знову може початися загострення гострих респіраторних захворювань. Щоб не було знову політичної істерії, треба бути до цього готовими", - сказав політик.

За матеріалом: Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Яценюк об"їхав чотири області і побачив істерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути