Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 10:27

Абрамович - друга найбагатша людина Великої Британії

Абрамович - друга найбагатша людина Великої Британії
Російський бізнесмен, власник лондонського футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович за минулий рік позбувся 40% свого статку, який зменшився з 11,7 мільярдів фунтів стерлінгів до "всього" 7 мільярдів фунтів, йдеться в повідомленні укладачів списку найбагатших жителів Великої Британії - The Sunday Times Rich List.

Повна версія списку, що складається газетою "Санді таймс", буде опублікована в її недільному номері.

Проте вже з перших оприлюднених відомостей ясно, що Абрамович, не дивлячись на втрати, зберіг своє друге місце в списку.

На вершині його як і раніше сидить британський сталеливарний магнат індійського походження Лакшмі Міттал. Його статок в умовах світової фінансової кризи за останній рік скоротився на 60% - з 27,7 мільярдів до 10,8 мільярдів фунтів стерлінгів.

Таким чином, Міттал зараз бідніший, ніж Абрамович рік тому.

Позиції третього за рахунком в списку мільярдерів - герцога Вестмінстерського - похитнулися не так сильно, як бізнесменів із-за кордону, які живуть у Великій Британії. 57-річний герцог Вестмінстерський Джеральд Гровенор, який володіє в основному землею та нерухомістю, втратив за рік лише 7% свого статку, який скоротився з 7 мільярдів до 6,5 мільярдів фунтів стерлінгів.

У список найбагатших людей Великої Британії знов увійшов і ще один росіянин - співвласник лондонського футбольного клубу "Арсенал" бізнесмен Алішер Усманов. У рейтингу 2009 року він займає 18-е місце зі статком в 1,5 мільярда фунтів стерлінгів. У 2008 році The Sunday Times оцінював статки Усманова в 5,7 мільярда фунтів стерлінгів, що дозволяло йому зайняти п"ятий рядок.

Рейтинг The Sunday Times Rich List ділиться на декілька категорій, зокрема найбагатших британців, шотландців, жінок, молодих мільйонерів і представників шоу-бізнесу. Список багатих музикантів був оприлюднений 24 квітня. Його очолили Клайв Калдер - творець лейбла Zomba Records. На другому місці композитор Ендрю Ллойд Веббер, а третє місце зайняв Пол Маккартні.

В цілому кількість фунтових мільярдерів у Великій Британії за минулий рік зменшилася з 75 до 43, а в сукупності вони втратили 155 мільярдів фунтів стерлінгів, свідчать підрахунки укладачів списку.

За матеріалами РИА "Новости", Topnews

Зараз ви читаєте новину «Абрамович - друга найбагатша людина Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути