вівторок, 31 липня 2012 14:56

Абітурієнти проігнорували найдорожчі факультети — економіку і міжнародне право

Абітурієнти проігнорували найдорожчі факультети — економіку і міжнародне право
Найбільше заяв подали на юридичний факультет. Фото: osvita.ua

Сьогодні в Україні завершується вступна кампанія 2012. Абітурієнти завдяки інформаційній системі "Конкурс" - єдиному реєстру даних по всіх вищих навчальних закладах — могли визначити свої шанси на вступ ще до 1 серпня.

"Ми ще 27 липня віднесли документи в університет Драгоманова, - каже Олена Павлюк, мама абітурієнтки Ірини. - Коли стартувала вступна кампанія, подавали копії своїх документів у три вузи. Побачили в електронних списках, що гарантовано проходимо у Драгоманова. Вирішили більше не ризикувати. Завезли оригінал атестату в педуніверситет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи насправді вступлять діти шахтарів поза конкурсом?

Найвищий конкурс спостерігали в київський Інституті журналістики. 1,2 тис заяв подали абітурієнти на напрямок підготовки "Реклама і зв'язки з громадськістю". На державне замовлення набирають 20 студентів. На одне місце претендує 60 людей. 49 абітурієнтів мають пільги.

"Найбільше заяв - 2,2 тис. абітурієнти подали на юридичний факультет університеті Тарас Шевченка, - каже 42-річна Ольга Миколаївна, яка працювала у приймальній комісії на одному з факультетів Київського університету Шевченка. - На держзамовлені там зможуть навчатися 125 вступників. 17 людей боролися за одне місце у списку першокурсників".

На другому місці серед столичних вузів - педагогічний університет імені Драгоманова. На спеціальності "Видавнича справа" на місце претендує 53 випускника. 40 осіб борються за місце на спеціальність "Психологія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У майбутньому вступну компанію буде повністю перенесено в інтернет - Міносвіти

У Київському політехнічному інституті цього року найпопулярнішою спеціальністю стали "Інформаційні технології". На одне місце держзамовлення претендує 8 осіб.

"Цього року багато абітурієнтів проігнорували спеціальності "економіка" і "міжнародні відносини", Натомість усі кинулись на дешевші спеціальності - "туризм" і "біологія". Туди подали заяви по тисячі абітурієнтів. На "міжнародне право" — всього 300".

Найдорожчим цього року є факультет права у Києво-Могилянській академії. Рік навчання обійдеться у 31 тис. грн. В університеті Шевченка навчання на факультетах права і міжнародних відносин коштує по 30 тис. грн за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розпочалася вступна кампанія, яка триватиме до кінця місяця

Найдорожчим медичним вузом залишається столичний медуніверситет ім. Богомольця. Аби вивчитися на стоматолога, треба заплатити 22,3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти проігнорували найдорожчі факультети — економіку і міжнародне право». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути