Ексклюзиви
четвер, 02 листопада 2006 19:06

Абхазія визнала геноцид осетинського народу з боку Грузії

Сьогодні на народному зібранні Абхазії було прийнято ухвалу про те, що Грузія в двадцятому столітті здійснювала геноцид осетинського народу. В ухвалі, прийнятій на розширеному засіданні абхазького парламенту, наголошується, що "впродовж ХХ сторіччя систематичні і масштабні репресії стосовно осетинського народу з боку Грузії мають характер геноциду і підпадають під дію Конвенції від 9 грудня 1948 року про попередження злочину геноциду і покарання".

Документ був прийнятий одноголосно після розгляду абхазькими депутатами звернення парламенту Південної Осетії "Про визнання геноциду південних осетин". Народне зібрання Абхазії має намір звернутися із пропозицією до Держдуми Російської Федерації з пропозицією підтримати оцінку парламентом Південної Осетії як геноциду політики стосовно осетинського народу з боку військово-політичного керівництва Грузії впродовж 1918-1920 років і 1989-1992 років.

Слід зазначити, що засідання парламенту проходило у присутності президентів невизнаних республік Сергія Багапша й Едуарда Кокойти, який прибув до Сухумі для узгодження позицій глав обох республік на можливих переговорах з Тбілісі відносно врегулювання грузино-абхазського і грузино-осетинського конфлікту.

В ході переговорів, глави невизнаних республік домовились, що зустріч з президентом Грузії повинна бути результатом реабілітації переговорного процесу, заснованого на безумовному виконанні Грузією узятих на себе зобов"язань за раніше підписаними угодами. Прикладом тому повинен служити, перш за все, виведення з верхньої частини Кодорської ущелини збройних формувань Грузії і припинення будь-яких дій, здатних внести дестабілізацію до процесу врегулювання.

Нагадаємо, що 18 жовтня абхазька республіка вже зверталася до президента Росії Володимира Путіна з проханням про визнання її незалежності. У поданому документі наголошувалося, що до теперішнього часу Абхазія володіє всіма необхідними ознаками і атрибутами суверенної держави, що визнаються світовою спільнотою.

- У Республіці Абхазія склалися демократичні інститути: розвинене цивільне суспільство, вільні незалежні засоби масової інформації, легальна опозиція, ефективна правова система, - йдеться в документі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія визнала геноцид осетинського народу з боку Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути