четвер, 03 грудня 2009 11:51

Абхазія просить Еквадор визнати її незалежність

Абхазія просить Еквадор визнати її незалежність

Абхазія офіційно звернулася до Еквадору з проханням вивчити питання про визнання її незалежності. Про це в ексклюзивному інтерв"ю ИТАР-ТАСС по телефону повідомив заступник міністра закордонних справ Абхазії Максим Гвінджія, який знаходиться з робочим візитом в Еквадорі.

"Нами було передано офіційного листа на ім"я президента Еквадору Рафаеля Корреа з проханням про визнання незалежності Абхазії, а також низку матеріалів про історію нашої країни та історії конфлікту з Грузією", - повідомив високопоставлений дипломат.

"Еквадорська сторона в даний час ретельно вивчає надані матеріали і скоро виступить із заявою з цього питання", - додав замміністра, не уточнивши, коли можна було б чекати цієї заяви.

Під час свого візиту до Москви 28-30 жовтня президент Еквадору Рафаель Корреа заявив, що його країна готова розглянути питання про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії, якщо надійде таке прохання.

"Метою візиту є інтенсифікація відносин з Еквадором, зокрема налагодження бізнес-контактів, - розповів Гвінджія. - Для Абхазії представляє інтерес досвід Еквадору в сфері сільського господарства, а також налагодження постачань в нашу країну як традиційних еквадорських товарів - бананів, кави, - так і інших".

Під час візиту абхазькою делегацією були проведені зустрічі з представниками міністерства закордонних справ і парламенту Еквадору.

Після завершення візиту до Еквадору абхазька делегація відправиться до Венесуели, де заплановані зустрічі з генеральним секретарем Боліваріанського альянсу для Америк (АЛБА) і представниками венесуельського МЗС, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія просить Еквадор визнати її незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути