понеділок, 28 вересня 2009 20:42

Абхазія перейшла на російські телефонні коди

Абхазія перейшла на російські телефонні коди

Сьогодні, 28 вересня, Абхазія та Росія підписали меморандум про співробітництво у галузі зв"язку, метою якого є перехід республіки на територіальний телефонний код, який використовує Росія.

Як повідомив голова управління урядової інформації і засобів масових комунікацій при президентові Абхазії Крістіан Бжанія, документом передбачено, що абхазька сторона отримує коди стаціонарного та стільникового зв"язку сьомої всесвітньої зони нумерації. Як відомо, це зона, у якій розташована Росія.

"Що стосується зміни кодів, то їх буде два: для фіксованих операторів зв"язку буде код 840, для стільникових - 940. Що дуже важливо, Абхазія перебуватиме у сьомій зоні, тобто під міжнародним кодом РФ", - зазначив Бжанія.

За його словами, використання грузинського коду було причиною виникнення "певних труднощів" у політичному плані.

"До цього часу Абхазія була змушена користуватися телефонним кодом, який визначила Грузія, ще до визнання нашої незалежності Росією. Це і в технічному, і в політичному плані створювало певні труднощі", - сказав Бжанія.

Очікується, що підписаний сьогодні документ набуде чинності наступного тижня. Меморандум також передбачає сприяння Абхазії в організації системи радіоконтролю, створення у республіці освітнього закладу для підготовки фахівців у галузі телекомунікацій та зв"язку.

При цьому російська сторона висловила готовність представляти інтереси Республіки Абхазія у міжнародних організаціях.

Раніше президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи на Генасамблеї ООН, порівняв кордон Абхазії з новою Берлінською стіною.

За матеріалом Лента.Ру, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Абхазія перейшла на російські телефонні коди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути