вівторок, 06 травня 2008 08:41

Абхазія готова перейти під контроль Росії в обмін на безпеку

Абхазія згодна на те, щоб Росія узяла її територію під військовий контроль в обмін на гарантії безпеки, заявив міністр закордонних справ невизнаної республіки Сергій Шамба в інтерв"ю, яке публікує у вівторок газета "Вісті".

"Ми пропонуємо найширшу військову співпрацю з Росією", - підкреслив він.

"Ті самі 200 кілометрів - це відстань від річки Псоу до річки Інгурі, це вся Абхазія. Ми згодні, щоб Росія узяла цю територію під військовий контроль. Але взамін хочемо гарантії нашої безпеки", - заявив глава МЗС Абхазії. Шамба вважає, що недавні ініціативи Москви відносно Абхазії - "це початок вибудовування міждержавних відносин між нашими країнами".

Президент РФ Володимир Путін 16 квітня доручив уряду розробити заходи по наданню наочної допомоги населенню невизнаних республік і взаємодіяти з фактичними органами влади Абхазії і Південної Осетії. Раніше Росія заявила про вихід з угоди в рамках СНД про санкції відносно Абхазії.

Разом з тим, за словами Шамби, Абхазія не збирається входити до складу Росії. "Поки в цьому немає необхідності", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія готова перейти під контроль Росії в обмін на безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути