пʼятниця, 30 червня 2017 20:20

Я вірила, що нас там немає, в Україні - мати Агєєва

Я вірила, що нас там немає, в Україні - мати Агєєва
Мати російського полоненого Агєєва намагалася дізнатися долю сина в військкоматі. Фото: Dialog.ua

Мати російського полоненого Агєєва намагалася дізнатися долю сина в військкоматі.

Тим часом Міноборони спростувало, що захоплені в Україні мають відношення до російської армії, передає "Новая газета".

"Я відразу щось відчула недобре. А потім мені зателефонував журналіст з ВВС і сказав, що є інформація, що Вітюша мій в полоні. У мене все як обірвалося, я думала, що помру. Та ще й пішли такі повідомлення, погрози, листи з інтернету. Немов в моєму житті настав кінець світу. Я не знала, хто ці люди, що мені робити і що з моїм сином! Я і зараз не знаю, не знаю, хто мені може допомогти, як так вийшло", - розповіла шкільна вчителька англійської Світлана Агеєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відхрестилась від полоненого розвідника

На питання журналіста щодо контракту Віктора з Міноборони Росії жінка відповіла, що відомство все заперечує.

"Заперечує, так. Але я вже не знаю сама. Адже він мені говорив: я їду за контрактом. Надсилав на однокласниках скан наказу про те, що йому дали єфрейтора. Він був так радий цьому! І я була впевнена, що він знаходиться в Ростовській області і проходить там службу в 22-й частині. Ми стільки разів говорили по телефону, він мені і фотографії надсилав звідти, де він у військовій формі з трьома іншими хлопцями, і вони тримають прапор і на ньому написано щось про підрозділи Російської Федерації. Ну, може, романтика, хлопчаки пустують. А воєнком, коли приїхав, мені сказав, що прапор несправжній. Так що тепер не знаю, що думати", - розповіла мати Агєєва.

Світлана Агєєва каже, що з дня його прибуття в Ростов вона телефонувала з ним щотижня. Через місяць Віктор навіть вислав їй з зарплати 5 тисяч рублів.

Починаючи з 30 травня зв'язок припинився, але Віктор встиг повідомити матері, що телефонувати регулярно "тепер буде важко".

У Луганській області потрапив у полон російський військовослужбовець Віктор Агєєв, призваний в Алтайському краї і який служив за контрактом.

Про це ВВС повідомили співрозмовники в Міноборони України і в командуванні 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Мати Віктора Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Я вірила, що нас там немає, в Україні - мати Агєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути