Ексклюзиви
середа, 28 червня 2017 10:04

Бійці 93-бригади взяли в полон кадрового російського розвідника

Бійці 93-бригади взяли в полон кадрового російського розвідника
Мати російського розвідника, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

У Луганській області потрапив у полон російський військовослужбовець Віктор Агєєв, призваний в Алтайському краї і який служив за контрактом.

Про це Бі-бі-сі повідомили співрозмовники в Міноборони України і в командуванні 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Мати Віктора Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

Розвідник Віктор Агєєв 1995 року народження потрапив в полон 24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області. Це трапилося під час зіткнення бійців 93-й бригади та розвідгрупи 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу окупаційних військ ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських військових медиків затримали на Донбасі

Командир бригади Владислав Клочков сказав, що під час зіткнення був убитий командир цієї групи. Українські ЗМІ повідомили, що вбитий - кадровий російський офіцер Олександр Щербак.

У полон також потрапили чотири бойовика ЛНР. У тому числі 22-річний громадянин Російської Федерації, житель Алтайського краю.

Сайт українського телеканалу "24" повідомив ім'я затриманого - Віктор Агєєв. Цю інформацію підтвердили співрозмовники в українському Міноборони і 93-й бригаді, надавши фотографії його документів.

Паспорт виданий місцевим управлінням міграційної служби в травні 2016 року. Військовий квиток підписаний військовим комісаром Топчіхінского і Калманского районів Алтайського краю Костянтином Еллером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові на Донбасі у безгрошів'ї і крадуть дроти - розвідка

У військовому квитку вказано, що в 2015 році Віктор Агєєв отримав середню професійну освіту в Алтайському державному коледжі. Спеціальність - електро-газозварник третього розряду.

У навчальній частині коледжу підтвердили, що пам'ятають такого учня.

Після закінчення Алтайського державного коледжу він в 2015-2016 роках проходив строкову службу у військовій частині 65246, розквартированій у Новочеркаську Ростовської області.

"Ми служили з ним в полку зв'язку, - розповів один з колишніх товаришів по службі на умовах анонімності. - Він звільнився влітку, а я в кінці 2016 року. Потім він пішов служити на контракт у військову розвідку, але підписувати контракт він хотів в іншій частині. І я не знаю точно, як у нього склалося ".

Про те, що він пішов на контрактну службу, Віктор Агєєв повідомив і сам на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" 1 квітня. У соцмережі він вів аккаунт не під своїм прізвищем. Справжність аккаунта підтвердили знайомі Агєєва. Брав участь у групі "4-а Окрема Мотострілкова Бригада НМ ЛНР".

Під своїм ім'ям на своїй сторінці в мережі "Однокласники" він опублікував в квітні і травні кілька своїх фотографій з символікою військової розвідки, а також кілька своїх фото на позиціях зі зброєю і без розпізнавальних знаків.

Українські бійці затримали під жолобки Луганській області терориста ЛНР, який приїхав воювати на Донбас з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Бійці 93-бригади взяли в полон кадрового російського розвідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути