Ексклюзиви
субота, 19 вересня 2020 13:12

Я не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти - Навальний розповів про відновлення

Я не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти - Навальний розповів про відновлення
Навальний розповів про своє відновлення після виходу з коми. Фото: Reuters

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який не так давно вийшов з коми, розповів про своє відновлення в німецькій клініці.

Про це політик написав на своїй сторінцці Instagram.

"Давайте розповім, як йде моє відновлення. Це вже ясна дорога, хоч і неблизька. Всі поточні проблеми на кшталт того, що телефон в моїх руках даремний, як камінь, а налити собі водички перетворюється в цілий атракціон, - суща дурниця. Поясню. Зовсім недавно я не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти. Щоранку до мене приходив доктор і говорив: Олексій, я приніс дошку, давайте придумаємо, яке на ній написати слово. Це призводило мене в розпач, бо хоч я вже і розумів в цілому, що хоче доктор, але не розумів, де брати слова", - розповів він.

За словами Навального, це тільки пізній етап, який він сам пам'ятає. У нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він принаймні усвідомлює, що перед ним сходини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка вважає, що Путін спробує вбити Навального в Росії

"Так що багато проблем ще належить вирішити, але приголомшливі лікарі університетської Берлінської клініки "Шаріте" вирішили головну. Вони перетворили мене з "технічно живої людини" в того, хто має всі шанси знову стати Вищою Формою Істоти Сучасного Товариства - людиною, яка вміє швидко гортати інстаграм і без роздумів розуміє, де ставити лайки", - зазначив політик.

Переглянути цей допис в Instagram

Давайте расскажу, как идёт мое восстановление. Это уже ясная дорога, хоть и неблизкая. Все текущие проблемы вроде того, что телефон в моих руках бесполезен, как камень, а налить себе водички превращается в целый аттракцион, - сущая ерунда. Объясню. Совсем недавно я не узнавал людей и не понимал, как разговаривать. Каждое утро ко мне приходил доктор и говорил: Алексей, я принёс доску, давайте придумаем, какое на ней написать слово. Это приводило меня в отчаяние, потому что хоть я уже и понимал в целом, что хочет доктор, но не понимал, где брать слова. В каком месте головы они возникают? Где найти слово и как сделать так, чтобы оно что-то означало? Все это было решительно непонятно. Впрочем, как выразить своё отчаяние, я тоже не знал и поэтому просто молчал. И это я еще описываю поздний этап, который сам помню. Сейчас я парень, у которого дрожат ноги, когда он идёт по лестнице, но зато он думает: "о, это ж лестница! По ней поднимаются. Пожалуй, надо поискать лифт". А раньше бы просто тупо стоял и смотрел. Так что много проблем ещё предстоит решить, но потрясающие врачи университетской Берлинской клиники "Шарите" решили главную. Они превратили меня из "технически живого человека" в того, кто имеет все шансы снова стать Высшей Формой Существа Современного Общества, - человеком, который умеет быстро листать инстаграм и без размышлений понимает, где ставить лайки.

Допис, поширений Алексей Навальный (@navalny)

Раніше повідомлялося, що Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. З тих пір він перебував у комі. Омські лікарі провели ряд аналізів і прийшли до висновку, що подія не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Політик перебував у штучній комі.

2 вересня уряд Німеччини заявив про те, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок".

Також 14 вересня берлінська клініка "Шаріте", в якій знаходиться Навальний, повідомила, що відключила російського політика від апарату штучної вентиляції легенів. Лікарі відзначали, що він почав на короткий час вставати з лікарняного ліжка. Крім того, це був перший раз, коли сам Навальний дозволив медикам оприлюднювати інформацію про стан його здоров'я, раніше такі дозволи давала його дружина Юлія.

Зараз ви читаєте новину «Я не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти - Навальний розповів про відновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути