вівторок, 21 серпня 2007 13:43

90 тисяч вбивць, яких ніхто не шукає, ходять серед нас

У МВС Росії створюється спецпідрозділ, який розслідує наново так поки і не розкриті злочини.

За статистикою, за останні сім років нерозкритими виявилися майже 14 мільйонів злочинів. З них тільки вбивств 90 тисяч. Тобто майже стільки небезпечних злочинців до цих пір ходять серед нас. У чому ж причина нерозторопності слідчих? Причина такої кількості нерозкритих справ - 162-а стаття Уголовно-процессульного кодексу.

За цією статтею оперативникові карного розшуку відміряно рівно 2 місяці на попереднє слідство. Якщо злочинець за цей час не знайдений, він повинен припинити розслідування. А потім, якщо порахує необхідним, відновити. З останнім через бюрократичної системи виникають проблеми, і слідчий вважає за краще забути про "висяк".

З такою постановкою служби і вирішив боротися міністр внутрішніх справ Рашид Нургалієв. У 38 російських регіонах вже з"явилися цілі відділи, укомплектовані досвідченими нишпорками. Їм належить витягнути з довгих ящиків томи нерозкритих справ і розслідувати їх наново.

Оперативники переконані, що закон треба переглянути на користь збільшення терміну попереднього слідства. Хоч би до того моменту розслідування, коли встановлена особа злочинця. Зловити його - вже справа техніки, і слідство можна буде припинити до арешту підозрюваного, повідомляє news.mail.ru.

Зараз ви читаєте новину «90 тисяч вбивць, яких ніхто не шукає, ходять серед нас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути