четвер, 12 лютого 2009 13:41

78-річний священик гвалтував дітей

78-річний священик гвалтував дітей
Позбавлений сану 78-річний священик ордена єзуїтів засуджений до 25 років тюремного ув"язнення за численні випадки гвалтувань неповнолітніх. На суді проти Дональда Макгіра свідчили жертви його сексуальних зазіхань, нині дорослі чоловіки, і їхні батьки.

У ході суду було встановлено, що будучи священиком, Макгір неодноразово брав собі в помічники хлопчиків з релігійних сімей. Батьки безумовно довіряли священику, однак, як з"ясувалося, той неодноразово розбещував хлопчиків.

Двоє постраждалих розповіли суду, що Макгір знущався над ними ще в 1960-х роках. Своє таке довге мовчання вони пояснили тим, що не сподівалися на те, що їм повірять, оскільки у Макгіра була бездоганна репутація. Наймолодший постраждалий, якому зараз 23 роки, був згвалтований в 2003 році.

Один з батьків розповів, що сам часто запрошував Макгіра до себе додому і залишав його наодинці зі своїм сином, якому було тоді всього дев"ять років. Пізніше з"ясувалося, що дитина стала жертвою сексуального насильства.

У 2006 році в штаті Вісконсін Макгір вже був засуджений до семи років позбавлення волі, однак йому вдалося опротестувати вирок. Проти нього також порушено справу в Арізоні за аналогічними звинуваченнями, повідомляє Chicago Tribune
Зараз ви читаєте новину «78-річний священик гвалтував дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути