середа, 14 листопада 2007 11:02

6 кілометрів узбережжя Тузли забруднено нафтопродуктами

Продовжуються роботи з очищення берегової смуги о. Коси Тузла та водної поверхні протоки від нафтопродуктів, що потрапили у море під час шторму 11 листопада внаслідок розлому навпіл танкера "Волгонефть-139" (Російської Федерації).

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, за даними прикордонної застави "Тузла", узбережжя о. Коси Тузла забруднено нафтопродуктами (довжиною близько 6000 м та в глиб острова до 300 м).

До робіт залучено підрозділи МНС та Мінтрансу (у кількості 63 осіб), спеціалізоване судно "Світломор-1" та танкер "Волгонефть-119" (Російської Федерації). Очищенно 175 погонних метрів берегової смуги.

Коса Тузла розташована в Керченській протоці впоперек акваторії. Рівень води в протоці постійно коливається, тому розміри коси не постійні. Її довжина становить від 6,5 до 7,0 км, ширина – близько 500 м. На острові розташовані пансіонати Керченського торгового порту й риболовецького комбінату, інфраструктура прикордонної охорони, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «6 кілометрів узбережжя Тузли забруднено нафтопродуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути