пʼятниця, 15 березня 2013 13:09

5-річному Данилку треба терміново зібрати 78 тисяч гривень на видалення пухлини

Цього хлопчика звуть Данило Лащенко. Йому 5 років і 7 місяців. Цієї зими дитині поставили страшний діагноз, який став шоком для всіх його рідних та близьких. Лікарі повідомили, що в мозку дитини - анапластична астроцитома. Це — за попередніми діагнозами.

"Данилко жалівся на болі в голові, мав нудоту. Почалося все це 7 січні цього року, - розповідає Ірина, мама хлопчика, - Потім було ще пару випадків, коли симптоми проявлялись дуже сильно. Дат вже не пам'ятаю, бо ввесь час переживаю, ночами не сплю. Далі таке ставалося ще двічі - 4 і 8 лютого. Після МРТ-обстеження нам повідомили, що у хлопчика пухлина ІІІ шлуночка головного мозку. Синові зробили операцію — ендоскопічну тривентрикулостомію, біопсію пухлини. Після цього на головні болі більше не скаржився, нудоти, слава богу, не мав".

Астроцинома - одна з найпоширеніших пухлин мозку. Може вирости в будь-якій його частині, у будь-якому віці. Зазвичай подібні пухлини діагностують і видаляють лише хірургічним шляхом. Хворі скаржаться на сильні головні болі, нудоту, постійну слабкість і судоми. В усіх з часом ускладнюється ходіння, порушуються навички письма, швидко втрачається вага тіла. У 2/3 хворих через кілька років після видалення пухлини стається рецидив, зазвичай в тому самому місці, де пухлина виросла в минулому. Найбільше шансів на видужання мають діти і хворі до 40 років.

"Радять сеанси променевої та хіміотерапії. В Україні, нажаль, немає обладнання, яке б дозволило провести операцію з видалення пухлини. Через те, що діагноз поставили поки що неточний, лікування призначити не могли. Порадили звернутися в Москву. Там, в інституті нейрохірургії ім. Буренко, такі пухлини оперують. Лікар, що погодився нами зайнятися, вже оформлює договір. Попередньо записав нас на госпіталізацію на 20 березня. Але до того нам треба зібрати 300 тисяч рублів. Це — понад 78 тисяч гривень. Часу обмаль, а великих заробітків я не маю. Працюю в державному закладі — торгово-економічному університеті. Зібрати необхідні гроші без допомоги небайдужих — просто нереально".

"Це — мій крик по допомогу. Я впевнена: світ не без добрих людей. Прошу всіх і кожного - допоможіть. Надішліть грошей, хто скільки зможе. Від цього залежить життя мого синочка", - закликає жінка.

Ірина просить надсилати кошти на картку "Приват Банку" за номером: 4149437743766394

Телефон Ірини: (063)065-72-88.

Зараз ви читаєте новину «5-річному Данилку треба терміново зібрати 78 тисяч гривень на видалення пухлини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути