Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2012 15:40

Дітей треба вчити плавати після 6 років
6

Фото: Фото надані Наталією Данилюк

Дітей краще навчити плавати у басейні взимку та навесні. Такої думки киянка Ірина Корнєєва, інструктор з плавання.

"Не починайте вчити дитину самі та ще й у глибокій водоймі, бо вона може назавжди злякатися води, - каже Ірина Леонідівна. - Не пошкодуйте грошей і віддайте дитину на навчання до хорошого інструктора і тренера".

За словами Корнєєвої, вчити плавати дитину краще після 6 років.

"Багато батьків приводять діток у басейн в 3 роки. Хочуть, щоб за 2-3 заняття дитина плавала, як доросла людина. Але у 3-4 років дитину вчимо тільки лежати на воді на спині. Малюка треба ознайомити з фізичними якостями води. Для цього використовуємо підтримуючі засоби – надувні і пінопластові іграшки, нарукавники, жилет та комірці. У такий спосіб намагаємося допомогти малюкові полюбити воду, а не боятися її".

Каже, що у своїй практиці не використовує надувних кругів.

"Надувні круги заважають дитині навчитися плавати. У крузі дитина перебуває у вертикальному положенні. Її голова наверху, руки тримаються за круг, а ноги борсаються вниз. Так попливти нереально. До того ж після цього дуже складно навчити дитину лежати на воді. Під час навчання ми використовуємо такі підтримуючі засоби, що дозволяють дитині вільно лягати на воду - надувні комірці і нарукавники".

У 6 років дитина розуміє, що від неї вимагає викладач. Їхню увагу можна втримати на 10-15 хвилин, а цього часу достатньо, щоб щозаняття вкладати у дитячі голови щось нове, корисне і цікаве.

Заняття триває 1 год. Для 6-7-річних дітей досить 2-3 занять у басейні на тиждень, аби дитині не набридало.

"Можна вчитись, коли дитина добре відпочила, виспалась і має хороший настрій. Коли капризує, на воду взагалі пускати не можна. Якщо при контакті з водою впала або захлинулася, то вода може викликати страх. На дитину не можна кричати і повторювати "Ти тільки не бійся". Частка "не" на підсвідомому рівні викликає у малюків страх".

Перед початком занять Ірина Леонідівна робить з дітьми розминку.

"Ця розминка нагадує ранкову гімнастику. Ми ходимо по дну басейна, занурюємося у воду, коли присідаємо, намагаємося стрибати, лягаємо по черзі на спинку і животик. Водна аеробіка готує малюків до подальшого навчання".

Киянка Наталія Данилюк за літо навчила плавати свого 8-річного сина.

"На заняття з інструктором у нас нема грошей, тому вчили плавати по черзі з чоловіком, - говорить Наталія. - Мене свого часу навчив плавати тато. Восени і взимку, щоб знання закріпились, водимо сина і на два роки старшу доньку у басейн і аквапарк. В аквапарку їм подобається, бо там екстремальні гірки. Але їх не всюди пускають, бо ще не мають 14 років. Тому бавляться у зоні для дітей з неглибоким басейном."

 

Зараз ви читаєте новину «Дітей треба вчити плавати після 6 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути